Cluster hoofdpijn bij kinderen

October 2

Clusterhoofdpijn kan invloed hebben op uw kind deelnemen aan sporten en andere activiteiten te concentreren op zijn schoolwerk. Cluster hoofdpijn meestal niet pas na de leeftijd van 10, volgens de Children's Memorial ziekenhuis van Chicago. Omdat deze hoofdpijn de neiging om in groepen optreden, kunnen zij met name slopende. Als hoofdpijn ernstige of chronische zijn, kan uw kind arts voorschrijven medicatie die verlichten of voorkomen van clusterhoofdpijn.

Chroniciteit van Clusters

Clusterhoofdpijn zijn een soort pijnlijke hoofdpijn die plaatsvinden in groepen, of in clusters, gedurende de dag. De National hoofdpijn Foundation meldt dat mensen met deze aandoening meestal één tot vier hoofdpijn per dag krijgen. Hoofdpijn kunnen optreden dagelijks gedurende enkele weken of maanden en vervolgens stoppen abrupt, alleen om te weken of maanden later opnieuw starten. In sommige gevallen kan de hoofdpijn-vrije periode vorig jaar. Sommige mensen ervaren chronische cluster hoofdpijn en geen ervaring een verlossing. Clusterhoofdpijn zijn vaak optreden steeds vaker in het voorjaar en maanden vallen.

Overwegingen

Onder kinderen komen cluster hoofdpijn vaker voor tiener jongens. De hoofdpijn meestal seizoeninvloeden optreden en vaak worden weergegeven in het voorjaar of vallen. Omdat clusterhoofdpijn niet meestal van invloed op kinderen en tieners, kunnen zij worden in eerste instantie gediagnosticeerd als een symptoom van allergieën als zij een seizoensgebonden patroon volgen.

Het zien van de borden

Uw kind kan klagen van een intense, brandende pijn rond één oog tijdens een cluster-hoofdpijn. Pijn kan ook optreden in de tempel, voorhoofd, controleren of neus aan die kant van het gezicht. De pijn treedt altijd aan dezelfde kant van het hoofd of misschien switch kanten wanneer een nieuw cluster hoofdpijn begint. Tijdens een hoofdpijn ziet u dat uw kind ooglid aan de aangedane zijde neerhangt of dat de leerling in het oog aan de aangedane zijde kleiner dan de leerling in het andere oog lijkt. Scheuren van het oog en een runny neus kan ook optreden tijdens een hoofdpijn. Uw kind kan schijnen geageerd tijdens een aanval en kan niet stilzitten.

Praten over behandeling

Behandelingsopties voor cluster hoofdpijn bij kinderen zijn vergelijkbaar met die van volwassen patiënten. Behandeling van clusterhoofdpijn bestaat preventie of vermindering van de hoofdpijn in het cluster en verminderen en verlichten van pijn. Preventieve behandeling begint kort na de start van een cluster kan verkorten van de duur van het cluster en algehele ernst van de hoofdpijn te verminderen. Uw kind arts kan voorschrijven calcium kanaal blokkers, Lithiumcarbonaat, corticosteroïden, anti-beslagleggingsmedicijn of ergotamine om te voorkomen dat hoofdpijn. Wanneer hoofdpijn optreedt, kan inademen van zuurstof helpen verminderen van de pijn. Het gebruik van sumatriptan in injecteerbare of nasale spray vorm kan ook bieden snelle verlichting. Lidocaïne, beschikbaar in een nasale vorm, kan ook helpen verlichten van de symptomen door numbing het pijnlijke gebied. De arts van uw kind kunt bepalen wat het beste voor uw kind het geval is.


gerelateerde artikelen