Zit op vertrouwd voor neemt Activated Charcoal supplementen Every Day?

May 3

Zit op vertrouwd voor neemt Activated Charcoal supplementen Every Day?

Geactiveerde kool is een soort koolstof die is verwerkt voor grotere absorptie van bepaalde verbindingen. Medicinale, wordt het gebruikt om vergiftigingen en overdosissen te behandelen. Nuttigen van actieve kool kan binden aan elke gifstoffen en toxinen in uw maag en darmkanaal, zodat ze niet volledig gemetaboliseerd en geabsorbeerd. Tabletten en capsules van actieve kool worden gebruikt in veel landen, afgezien van de Verenigde Staten, als een over-the-counter remedie voor de behandeling van diarree, indigestie en gas. Geactiveerde kool is echter niet bedoeld om te worden genomen als dagelijkse aanvulling. Overleg met uw arts over het juiste gebruik ervan.

Definitie

Geactiveerde kool, ook wel actieve kool, geactiveerd kolen carbo activatus, is zodat het zeer poreus met een uitzonderlijk grote oppervlakte, waardoor het bijzonder absorberend verwerkt. Volgens het boek "Medische biochemie: metabolisme in gezondheid en ziekten bij de mens", actieve kool absorbeert allerlei gifstoffen en toxinen, maar bindt niet goed aan alcoholen, sterke zuren en basen, koolmonoxide, ijzer, lood, arseen, fluor, boorzuur of veel aardolieproducten zoals industriële reinigingsmiddelen en smeermiddelen.

Gebruik

Actieve kool wordt gebruikt in gas zuivering, metaalwinning en zuivering, waterzuivering, afvalwaterzuivering, luchtfilters en medische noodhulp, volgens de "Compendium van farmaceutische producten en specialiteiten." Het wordt gebruikt in noodsituaties kamers voor de behandeling van vergiftigingen en mondelinge overdosissen van farmaceutische drugs. De poreuze koolstof bindt aan bepaalde toxische verbindingen en hen verhindert worden geabsorbeerd door uw gastro-intestinale tractus. Afhankelijk van het soort vergiftiging, wordt braken soms veroorzaakt voordat een vloeibare mengsel van actieve kool wordt beheerd. Maag pompen is een andere methode voor het verwijderen van toxinen uit uw systeem, maar actieve kool bij voorkeur wordt in de meeste ziekenhuizen.

Doseringen

De dosis is meestal 1 gram van actieve kool per kilogram lichaamsgewicht, wat op tussen 50 en 100 gram voor de meeste adolescenten en volwassenen neerkomt, volgens MayoClinic.com. Actieve kool wordt meestal gegeven slechts eenmaal, maar afhankelijk van de drug genomen, kan het meer dan eens worden gegeven. Volgende doses zijn meestal de helft van de startdosis. In zeldzame gevallen, wordt actieve kool gebruikt om te filteren op schadelijke drug metabolieten uit de bloedbaan van vergiftigde patiënten. Terwijl actieve kool handig voor acute farmaceutische vergiftigingen is, het is niet geschikt voor alcoholvergiftiging en vermindert niet de lange accumulatie van toxines.

Waarschuwingen

In de VS, actieve kool wordt alleen gebruikt in noodsituaties en wordt niet beschouwd als geschikt voor regelmatig gebruik omdat het negatief, spijsvertering en gastro-intestinale functie beïnvloeden kan. In andere landen wordt gebruikt voor een breder scala aan aandoeningen zoals maagklachten en flatulentie, maar het is nog steeds alleen aanbevolen voor kortstondig gebruik. Geactiveerd krijgen een houtskool in de resultaten van uw longen in pulmonaire aspiratie, die soms kunnen dodelijk zijn als medische behandeling niet snel wordt aangevraagd.


gerelateerde artikelen