Bijwerkingen van Sambucol

June 26

Bijwerkingen van Sambucol

Sambucol is een merk van gestandaardiseerde zwarte vlier extract voor koude en griep verlichting op de markt gebracht. Het is beschikbaar in de vorm van siroop en tabletten. Traditioneel, heeft Vlierbes geweest topisch gebruikt voor de behandeling van wonden, evenals oraal in te nemen voor de symptomen van verkoudheid en griep. De oudste plant kan bezitten gunstige effecten van anti-inflammatoire, antivirale en anti-kanker, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Vlierbes bevat anti-oxidanten die kunnen helpen beschermen je cellen tegen schade ook.

Hoe werkt Sambucol

Sambucol lijkt te bieden voordelen tegen minstens 10 stammen van het influenzavirus, volgens een studie gepubliceerd in de editie van April 2001 van het tijdschrift "Cytokine Europeesnetwerk." Naast het uitoefenen van haar eigen antivirale effecten, verhoogt Sambucol uw immuunsysteem, zodat uw lichaam beter van pathogenen bestrijden kan. De studie vond dat Sambucol inflammatoire cytokine productie gestimuleerd. Cytokines zijn kleine eiwitten die helpen reguleren van de immuunrespons en spelen een belangrijke rol in het stimuleren van de immuniteit.

Kan fungeren als een diureticum

Vlier kan fungeren als een diureticum, waardoor dat het vochtverlies via verhoogde urineproductie kan verhogen. Het is van cruciaal belang om te drinken veel te drinken om uitdroging te voorkomen. Praat met uw arts alvorens Sambucol, hebt u een medische aandoening die uw risico op uitdroging verhoogt. Wees voorzichtig als u momenteel een diureticum medicatie zoals hydrochloorthiazide, bumetanide, furosemide, amiloride of metolazone worden voorgeschreven. Sambucol naast diureticum medicijnen nemen kan verhogen het risico op uitdroging.

Suiker van het bloed kan verlagen

Vlierbes, mag bloedsuikerspiegel verlagen. Wees voorzichtig als u diabetes als dit effect hebt kan verhogen het risico op hypoglykemie, dat is wanneer de bloedsuikerspiegel te laag vallen. Als u momenteel het bloedsuiker-verlagende medicijnen nemen, kan nemen Sambucol verhogen van de effectiviteit van uw medicatie. Symptomen van hypoglykemie zijn misselijkheid, snelle hartslag, honger, opgericht en zweten.

Andere bijwerkingen

Vlier kan laxerend effect uitoefenen. Vermijd Sambucol nemen als u momenteel een laxeermiddel. (Vlier kan interfereren met bepaalde medicijnen zoals theofylline--een astma medicatie-- en chemotherapie drugs heeft. Omdat Sambucol het immuunsysteem stimuleert, moet u mogelijk om het te vermijden als u immuun-onderdrukkende medicatie nemen zoals het de effectiviteit van uw geneesmiddel kan verminderen.


gerelateerde artikelen