Ontstekingsremmende voeding voor de sinussen

November 30

Ontstekingsremmende voeding voor de sinussen

Sinussen zijn holle, aangesloten Holten in uw neus en jukbeenderen, voorhoofd. Terwijl gezond sinussen toestaan voor normale ademhaling, kan de ontsteking veroorzaakt door infecties en allergieën veroorzaken pijn, congestie, koorts, vermoeidheid en ademhalingsmoeilijkheden. Elk jaar meer dan 30 miljoen mensen ervaren sinusitis, of ontstoken sinussen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. UMMC adviseert dat naast voldoende rust en medische behandeling, indien nodig, een voedzaam dieet kan helpen beheren van inflammatoire symptomen.

Vitamine C-rijke voedingsmiddelen

Vitamine C is een wateroplosbare nutriënten, bekend om zijn krachtige antioxiderende eigenschappen. Lage vitamine C niveaus hebben in verband gebracht met sinus ontsteking, volgens "Voedsel en voedingsstoffen in Disease Management," door arts en voedingsdeskundige Dr. Ingrid Kohlstadt. Versterken van je immuunsysteem en potentieel minimaliseren inflammatoire symptomen, nemen vitamine C-rijke voedingsmiddelen in uw maaltijden en snacks. Waardevolle bronnen omvatten rode en groene paprika, citrusvruchten en sappen, aardbeien, meloen, tomaten, groene Groenen, broccoli en zoete aardappelen.

Vitamine E-rijk voedsel

Het consumeren van te weinig vitamine E, wordt een andere krachtige antioxidant, ook geassocieerd met sinus ontsteking, volgens Kohlstadt. Behalve voor een betere immune functie, helpen antioxidanten beschermen uw lichaam tegen milieu-toxines, die sinus problemen erger kunnen maken. Belangrijkste bronnen van vitamine E zijn tarwekiemolie, amandelen, amandel boter, zonnebloempitten, saffloerolie, hazelnoten, pinda's en pindakaas.

Yoghurt en Kefir

Yoghurt en kefir bieden eiwit, dat verbetert het immune functie, en de nuttige bacteriën bekend als probiotica. Probiotica kunnen helpen verminderen uw risico voor allergiesymptomen, volgens UMMC. Ze kunnen ook beschermen tegen complicaties geassocieerd met antibiotica medicijnen, die vaak worden gebruikt voor het behandelen van sinusitis. Consumeren yoghurt en kefir op die weergegeven "live-actieve culturen" productverpakking of lijst lactobacillus als ingrediënt voor de best mogelijke resultaten. Voor toegevoegde antioxidanten voordelen, top yoghurt met vers fruit of amandelen.

Quercetine-rijk voedsel

Quercetine is een flavonoïde gevonden in kleurrijke vruchten en groenten en het kunnen ook verlichten de symptomen van sinusitis, volgens een studie in mei 2007 de kwestie van "Ontsteking onderzoek." De studie legt uit dat quercetine remt de productie van cellen die bevordering van ontsteking. Voedsel rijk aan quercetine omvat citrusvruchten, druiven, rode wijn, appelen, uien, peterselie, bramen, bosbessen, donkere kersen en olijfolie, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center.


gerelateerde artikelen