Voordelen van progesteron voor mannen

January 25

Voordelen van progesteron voor mannen

Progesteron is een van de belangrijkste hormonen die van invloed menstruatiecyclus van een vrouw. Dit hormoon speelt ook een kleinere, maar belangrijke rol in de gezondheid van mannen, met name tijdens het verouderingsproces. Hoewel het onderwerp omstreden is en niet alle artsen in de hormonale substitutietherapie voor mannen geloven, opmerking andere artsen voordelen variërend van bloedsuiker verordening tot de beperking van het risico van de kanker. Zorg om te zien een gezondheidswerker, als u denkt dat uw progesteron laag zijn.

Helpt gemak depressie

Aan te vullen met progesteron kan helpen met versoepeling depressie bij mannen, volgens Dr. Michael E. Platt, in zijn boek, "Het wonder van Bio-identieke hormonen." Dit is omdat progesteron neurotransmitters in de hersenen beïnvloedt, met name stemming-verbeterende dopamine. Het helpt ook met de productie van serotonine, die bij het reguleren stemming en verlichten angst helpt. Platt raadt het gebruik van de crème vorm in plaats van mondelinge progesteron, dus is het kundig omzeilen van de lever.

Verminderen van de symptomen van andropauze

Mannen ervaren een soortgelijke hormonale verandering later in het leven geroepen "andropauze," minder besproken dan menopauze. Verlaagde progesteron en testosteron niveaus zijn gerelateerd aan andropauze, waarin bijwerkingen zoals prikkelbaarheid, vermoeidheid, angst, slapeloosheid en een vergrote prostaat, volgens Dr. Michelle Tonkin en voedingsdeskundige Melissa Tonkin in hun boek, "dat is de sleutel: het openen van de deur naar gezondheid en vrijheid op elk gebied van je leven." Stijging van progesteron en testosteron en oestrogeenniveaus kunnen helpen verlichten deze symptomen.

Suiker van het bloed regelt

Een ander voordeel van progesteron voor mannen is dat het helpt reguleren van de bloedsuikerspiegel, waardoor het risico van diabetes. Dr. Platt merkt in zijn boek, "Natuurlijke hormoontherapie voor mannen, vrouwen en kinderen," dat lage progesteron kan bijdragen tot hyperinsulinemia, een overmatige hoeveelheid insuline circuleert via de bloedbaan. Dit kan leiden tot obesitas en obesitas-gerelateerde complicaties. Testosteron is vaak laag, samen met progesteron, in deze situatie; Dus, zorg ervoor dat uw arts test alle hormoonspiegels.

Prostaatkanker kan voorkomen

Dr. Platt gelooft dat progesteron nemen na leeftijd 50 mannen voorkomen van prostaatkanker, helpen kan, al is dit niet bewezen. Hij merkt dat naarmate mannen ouder worden, hun progesteron niveaus terwijl hun oestrogeen niveaus stijgen, die met de tijd in het leven dalen samenvalt dat prostaatkanker een risico wordt. Ook verlaagd progesteron niveaus in vrouwen zijn gekoppeld aan verhoogd risico van verschillende soorten kanker, waaronder borstkanker. Dit kan hetzelfde gebeuren voor kanker die specifiek zijn voor mannen.


gerelateerde artikelen