Voedingswaarde-informatie voor Naan brood

January 7

Voedingswaarde-informatie voor Naan brood

Gewone naan is een van de gezondere opties ter ondersteuning van een maaltijd in een Indisch restaurant, volgens MedlinePlus. Kiezen voor een van de zoete of hartige gevulde versies, zoals kokos of knoflook, kan enigszins verhogen van de calorieën en maken het een minder voedzaam optie.

Macronutriënten inhoud

Een 3-ounce stuk van regelmatige naan biedt 247 calorieën, 8.2 gram eiwit, 4,8 gram vet en 42.9 gram koolhydraten, met inbegrip van 1.9 gram vezels. Kiezen voor dezelfde hoeveelheid volkoren naan en u zult consumeren 243 calorieën, 8,7 gram eiwit, 5,7 gram vet en 39.3 gram koolhydraten, met inbegrip van 4.1 gram vezels, of 16% van de dagwaarde. Masala tandori naan, die heeft knoflook, uien en kruiden gemengd in, biedt ongeveer 237 calorieën per portie van 3-ounce, samen met 9 gram eiwit, 3 gram vet en 45 gram koolhydraten, met inbegrip van 3 gram vezels.

Vitaminen en mineralen

Gewone naan is een goede bron van ijzer en de B vitaminen niacine, thiamine, riboflavine en vitamine B-6, het verstrekken van meer dan 10 procent van de dagelijkse waarde voor elk van deze micronutriënten. Volkoren naan bevat vele essentiële micronutriënten, meer dan 10 procent van de dagelijkse behoefte voorziet met magnesium, fosfor, thiamine, niacine en vitamine B-6.


gerelateerde artikelen