Oorzaken van lage diastolische druk

April 13

Oorzaken van lage diastolische druk

Een bloeddruk lezen, is diastolische druk de onderste nummer. Dit nummer beschrijft de druk op uw slagaders als het hart tussen beats. Lage diastolische druk kan optreden met of zonder lage systolische druk, en wat wordt beschouwd lage diastolische druk varieert, afhankelijk van de arts die u met spreken. Volgens «««MayoClinic.com, veel deskundigen zeggen dat de lage bloeddruk (hypotensie) begint op 60 en hieronder voor diastolische.

Hartproblemen

MayoClinic.com zegt dat lage bloeddruk kan worden veroorzaakt door een aantal hartproblemen of gebreken. Een lage hartslag, ook bekend als bradycardie, kan leiden tot een daling van de bloeddruk. Diastolische druk kan ook worden beïnvloed door de klep hartproblemen, een hartaanval of hartfalen. In deze situaties, niet kan het hart circuleren de hoeveelheid bloed dat nodig is.

Endocriene stoornissen

MayoClinic.com staat ook dat de problemen met het endocriene systeem vaak lage bloeddruk kunnen veroorzaken. Als de schildklier over- of weinig actief is, kan dit leiden tot lage diastolische druk. Andere oorzaken zijn onder andere de ziekte van Addison of bijnier insufficiëntie, hypoglykemie en zelfs diabetes.

Medicijnen en Drugs

MedlinePlus zegt dat een aantal anti-angst medicijnen, pijnstillers, diuretica en sommige antidepressiva leiden de diastolische druk tot kan te laten vallen. Veel medicijnen gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk of hart-en vaatziekten kunnen hetzelfde effect hebben.

MayoClinic.com waarschuwt dat alpha blokkers; Bèta-blokkers; Sildenafil, of Viagra--vooral wanneer gecombineerd met het hart medicatie nitroglycerine-- en sommige medicijnen gebruikt voor de behandeling van de ziekte van Parkinson kan leiden tot lage bloeddruk.

Allergische reacties en infecties

Een ernstige allergische reactie heet anafylaxie. Volgens «««MayoClinic.com zijn symptomen van anafylaxie ademhaling problemen, jeuk, gezwollen keel en een daling van de bloeddruk.

MayoClinic.com stelt ook dat wanneer een infectie in de bloedbaan, bekend als bloedvergiftiging, een levensbedreigende daling van de bloeddruk kan optreden. Dit staat bekend als septische shock.

Andere oorzaken

MedlinePlus waarschuwt dat uitdroging leiden een daling van de bloeddruk tot kan. Wanneer het lichaam uitgedroogd is, wordt het volume van het bloed daalt, die kan leiden tot een duidelijke daling van de diastolische bloeddruk.

Een ernstig gebrek aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine B-12 of folaat, is gekend om bloedarmoede veroorzaken. Deze voorwaarde betekent dat je lichaam leidt niet tot een voldoende aantal rode bloedcellen en lage bloeddruk resultaten, volgens MayoClinic.com.

Voor sommige vrouwen, zwangerschap kan leiden tot lage bloeddruk. MayoClinic.com wijst erop dat het is gebruikelijk in de eerste 24 weken van de zwangerschap voor diastolische druk te laten vallen van 10 tot en met 15 punten. Dit is een normale reactie en bloeddruk moeten keren naar pre-zwangerschap niveaus na de bevalling.


gerelateerde artikelen