Oorzaken van pijn van de blaas met No Infection

March 18

Oorzaken van pijn van de blaas met No Infection

Pijn in de regio van de blaas meestal het gevolg van een urineweginfectie of UTI. Urineonderzoeken is de standaardmethode voor het bevestigen van een UTI positief, maar een enkele negatieve urineonderzoeken niet noodzakelijkerwijs uitsluit infectie, zegt "Harrison van Principles of Internal Medicine." Als de pijn na meerdere negatieve urine culturen aanhoudt en er geen andere tekenen van infectie, zoals koorts zijn, zal artsen beginnen te overwegen andere, noninfectious oorzaken voor de pijn.

Blaas stenen

Stenen zijn de meest voorkomende oorzaak van blaas pijn naast infectie. Stenen worden gevormd wanneer verschillende stoffen in de urine neerslag uit vorm kristallen opgelost. Alle kristallen daadwerkelijk uit te voeren in de nieren, maar sommige kleine blijven totdat ze verplaatsen naar de blaas, waarna ze beginnen te groeien, volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine."

Stenen in de blaas zelf meestal geen symptomen veroorzaken tenzij ze groot zijn of talrijk genoeg om te verwonden of wakkeren de blaas muur. Pijn en bloeden optreden vaakst wanneer stenen van de nieren naar de blaas via de urineleiders of uit de blaas via de urinebuis passeren. De behandelingen voor blaas stenen is afhankelijk van de stof die bestaat uit de steen. Sommige kunnen worden behandeld met medicijnen of voeding, terwijl anderen chirurgie vereisen.

Obstructie van de urinewegen

Urinewegen obstakels zijn de volgende meest voorkomende oorzaak van pijn van de blaas. Obstakels voor de uitgang van de blaas of de urinebuis kunnen leiden tot pijn van de constante zwelling of overmatige zwelling van de blaas veroorzaakt door chronische retentie van urine, zegt "Harrison van Principles of Internal Medicine."

De pijn van de urinewegen verstopping wordt meestal vergezeld door een constante gevoel van volheid van de blaas. De meest voorkomende oorzaken van obstructie van de blaas bij oudere mannen zijn goedaardige vergroting van de prostaat en prostaatkanker. Urine retentie is vaak het eerste symptoom van prostaat problemen die patiënten opmerken. Bij kinderen zijn de meest voorkomende oorzaken van verstopping aangeboren afwijkingen in de urinewegen die obstructie meer kans maken. Deze gebreken meestal duidelijk geworden in het eerste jaar of twee van leven.

Blaaskanker

Blaaskanker is een andere mogelijke bron van niet-infectieuze pijn. Het is de ziekte die de meeste zorgen baart van patiënten, maar gelukkig is het minder vaak voor dan de andere oorzaken van pijn van de blaas tot nu toe genoemd. Het eerste opvallende symptoom van blaaskanker is bloed in de urine, pijn of andere sensaties ongemak volgen spoedig daarna, meldt "Harrison van Principles of Internal Medicine."

De grootste risicofactor voor blaaskanker is het roken van sigaretten, met straling en blootstelling aan bepaalde parasieten en industriële chemicaliën, zoals kleurstoffen, ook betrokken. Blaaskanker is meestal behandeld met een operatie, en soms met chemotherapie als het zich heeft verspreid naar andere delen van het lichaam.


gerelateerde artikelen