Hoe om te trainen voor het lopen bij 50 jaar oud

December 5

Hoe om te trainen voor het lopen bij 50 jaar oud

Het was niet lang geleden dat de enige reden waarom iemand meer dan 30 liep was te vangen een bus; Als je 50 of ouder, goed, zou u enkel wachten op de volgende bus. Oefening voor zogenaamde senioren was in de vorm van bowling of golf. Vandaag, echter uitgevoerd — op doel — is een aanbevolen manier voor 50-jarigen krijgen in vorm en in vorm te blijven. Nieuwe benaderingen voor het uitvoeren en programma's gericht op gemak u in werking hebt herverdeeld het lopende landschap, waardoor het net zo makkelijk voor een 50-jarige om te starten als het is voor een twentysomething.

Voordat u begint

Het standaard advies vóór het begin van elke oefeningsprogramma, maar met name relevant als je 50 jaar of ouder is: een arts raadplegen voordat duiken. Tegen de tijd dat je 50 kan je een gevaar voor de gezondheid of twee hebben verworven — hart, longen of gezamenlijke problemen, bijvoorbeeld — of ervaren een koploper onder de ziekten. Als dat het geval is, kan uw arts specifieke aanbevelingen hebben voor u in verband met hardlopen. Zelfs als je relatief gezond bent, kan uw arts voorstellen versoepeling in de activiteit met een walk-to-run programma.

Walk-to-Run programma 's

Het lopen-to-run benadering lopen was een pionier in de jaren 1970 door Jeff Galloway als een schade-vrije manier te trainen voor een marathon of de halve marathon. Het concept is eenvoudig: langzaam kennismaken met uw lichaam de notie van lopen door interspersing perioden van wandelen met hardlopen. Begin door te lopen meer dan u hebt uitgevoerd, dan geleidelijk veranderen de vergelijking totdat u uitvoert meer dan wandelen, en ten slotte gewoon draaien. Sinds het midden van de jaren 2000, is het concept overgenomen voor kortere actieve programma's, in de vorm van de zogenaamde bank-naar - 5K programma's.

Born to Run

Christopher McDougall was moe van het gehoor van de artsen hem vertellen dat de enige manier voor hem om te voorkomen dat zijn hardnekkige stromend verwondingen was te stoppen. Daar begon hij aan een zoektocht naar een ander antwoord, een zoektocht die geliquideerd met een boek, "Geboren to Run," die leidde een lopende boom na de bekendmaking ervan in 2009 tot. Een van zijn belangrijkste bevindingen was dat de hiel-strike stijl van lopen, verdedigd tijdens de lopende boom van de jaren 1970, was veroorzaken allerlei problemen. In plaats daarvan, vond hij, we moeten lopen als we deden eonen geleden, als we opgejaagd gnoes in de Serengeti: landing op onze voorvoet, waardoor de veelheid van botten op te vangen van de schok. Het advies is vooral handig voor oudere lopers met gevoelige gewrichten.

Alternatief met stijlen

Andere wijzigingen in de manier we lopen hebben gepleit door verschillende actieve programma's in het afgelopen decennium. Chi uitgevoerd, bijvoorbeeld beloften letsel-gratis uitgevoerd door bevordering van kortere stappen, laten u helpen op de afdalingen van de zwaartekracht, boeiende uw kern als u uitvoert, lichtjes voorovergebogen, ontspannen uw ledematen en landing op de middenvoet. De stijl is bedoeld om te minimaliseren van de stress op het lichaam vaak geassocieerd met lopen, die is vooral aantrekkelijk voor oudere lopers wie het lichaam mogelijk meer vatbaar voor de stijfheden van lopen.


gerelateerde artikelen