Hoe beïnvloedt reumatoïde artritis de ogen?

February 28

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis (RA) is een chronische auto-immune aandoening waardoor het immuunsysteem aanvallen van weefsels van het lichaam. Het beïnvloedt vooral de kleine gewrichten zoals handen en voeten, veroorzaakt erosie en gezamenlijke misvorming zwelling, bot. Dit kan echter invloed op het hele lichaam, met inbegrip van de verschillende structuren van de ogen. Ontsteking en immuunsysteem dysfunctie kan bepaalde oog klieren te stoppen correct, wat leidt tot een aantal kwesties met betrekking tot het scheuren van de productie, de oogdruk en infectie veroorzaken. In sommige gevallen kan dit leiden tot secundaire complicaties zoals glaucoom en cataract.

Hoe RA oorzaken van droge ogen

Reumatoïde artritis leidt meestal tot droge ogen. Het oog heeft twee sets van structuren die tranen produceren en een aantal klieren die bijdragen tot het behoud van vocht op het oppervlak van het oog. Reumatoïde artritis kan leiden tot zwelling van deze structuren, wat leidt tot een daling in de productie van tranen. Ontsteking van de olie-klieren aan de rand van het ooglid kan ook leiden tot de normale traanfilm die betrekking hebben op het oog te breken.

Het syndroom van Sjogren is een auto-immune aandoening die in ongeveer 10 tot 15 procent van de patiënten met reumatoïde artritis optreedt. Een opeenstapeling van overtollige witte bloedcellen treedt op in de lacrimale klieren (structuren die tranen in de ogen produceren) en speekselklieren, waardoor verminderde afscheiding van tranen en speeksel. Deze droogte van de slijmvliezen heet sicca complex, en droge ogen staan bekend als keratoconjunctivitis sicca.

Hoe RA veroorzaakt ontsteking van de ogen

Reumatoïde artritis kan leiden tot een paar verschillende aandoeningen gekenmerkt door een ontsteking van het oog. Deze voorwaarden optreden vaak mogelijk onder mensen met auto-immune aandoeningen zoals reumatoïde artritis, omdat immuunsysteem dysfunctie leidt het lichaam om aan te vallen weefsels in verschillende delen van het oog. Een dergelijke aandoening, genaamd uveitis, is een zwelling van bepaalde interieur structuren van het oog, met inbegrip van de iris, choroideus (een laag van bloedvaten voering van het oog) en het straalvormig lichaam (een dikke ring van weefsel dat de vorm van de lens van het oog bepaalt). Een andere aandoening, de zogenaamde scleritis is een ontsteking van het witte deel van het oog wordt gekenmerkt door extreme pijn en een paarse verkleuring. Een verwante aandoening bekend als episcleritis is een ontsteking van het membraan die betrekking hebben op het witte deel van het oog, waardoor roodheid en ongemak.

Hoe RA leidt verlies van de visie tot

De gevolgen van langdurige ontsteking van de structuren van de ogen veroorzaakt door reumatoïde artritis kunnen leiden tot complicaties, zoals verlies van visie, staar of glaucoom. Glaucoom--een ernstige aandoening die leiden blindheid tot kan als gevolg van schade aan de oogzenuw--kunnen ontwikkelen in reactie op slechte afvoer van vloeistoffen uit het oog. Ontsteking van de weefsels van het oog en klieren kan interfereren met het saldo van de scheur productie en drainage, wat leidt tot hoge intraoculaire druk. Verhoogde oog drukniveaus kunnen leiden tot glaucoom en gerelateerde symptomen zoals wazig zicht en oog pijn geheel of gedeeltelijk gezichtsverlies.

Staar (een vertroebelt van de lens van het oog) kunnen ook ontstaan als gevolg van langdurige ontsteking van het oog. De vezels op de normaal gesproken duidelijk lens van het oog kunnen starten met groepje samen in antwoord op ontstekingen en auto-immune dysfunctie, waardoor de lens tot "vuile" en visie om te worden wazig of grijs weergegeven.


gerelateerde artikelen