Dieet & voeding om te voorkomen dat MS

July 6

Dieet & voeding om te voorkomen dat MS

De vermoedelijke oorzaak van Multiple sclerose of MS, is multi factoriële, met inbegrip van: genetica, infectieuze agentia en de milieublootstelling. MS-onderzoeker Ashton Embry van Calgary, Canada, verklaart, "Dietary factoren zijn waarschijnlijk de belangrijkste (maar niet de enige) oorzaak van de meeste (maar niet alle) gevallen van MS." De National Multiple Sclerosis Society, NMSS, raadt aan een laag-vet, vezelrijk dieet voor de algemene bevolking. Momenteel MS officieel ongeneeslijke, maar uitvoering van nutritionele strategieën zal u gezonder en kan helpen voorkomen dat MS.

Prevalentie van MS

MS komt vaker voor in hogere breedtegraden, maar er zijn culturen dat uitzonderingen zijn. American Eskimo's hebben een lage prevalentie van MS. Newfoundland en Alberta, Canada, hebben soortgelijke breedtegraden, maar volgens Ashton Embry, Newfoundland heeft een lage prevalentie van MS terwijl Alberta de hoogste geregistreerde MS prevalentie in de wereld heeft. Kust Noorwegen heeft een 75 procent lagere MS-incidentie dan binnenland Noorwegen, die langs de zelfde breedtegraad. De belangrijkste milieu verschil in de lage prevalentie culturen is hun hoge consumptie van vis, die is geladen met omega-3 vetzuren en vitamine D.

Omega-3 vetzuren

Geregistreerde diëtist Marla Brodsky staat in een essay over de anti-inflammatoire voedingsmiddelen en MS, "abnormale ontsteking is de wortel van versnelde veroudering en bijna alle chronische ziekten waaronder MS." Omega-3 vetzuren in vis gevonden hebben sterke anti-inflammatoire werking, terwijl omega-6 vetzuren gevonden in huisdier vlees ontsteking verhogen. Je kunt de balans in uw lichaam de ontsteking door meer zalm, makreel, haring en sardines consumeren, en minder rund- en varkensvlees. Denise M. Nowack, een geregistreerde diëtist voor het zuidelijk Californië-hoofdstuk van de NMSS beveelt aan twee tot drie 3-ounce porties per week van omega-3 rijke vis.

Vitamine D

De beste manier om grote hoeveelheden vitamine D te ontvangen is door blootstelling aan direct zonlicht, waaruit moeilijk in hogere breedtegraden tijdens de wintermaanden blijkt. Ashton Embry, de oprichter van dieet onderzoek naar de oorzaak en behandeling van Multiple sclerose of directe-MS, schrijft: "vitamine D-deficiëntie te vermijden vooral in de kindertijd, lijkt te zijn de sleutel voor het voorkomen van MS." Het voedsel met hoogste bron van vitamine D omvat makreel, zalm en tonijn in blik in water.

Vetarm dieet

Dr. Roy Swank, een neuroloog op de Universiteit van Oregon, gemaakt het Swank dieet, of MS vetarm dieet. Dr. Swank uitgevoerd uitgebreid onderzoek in Noorwegen om de bron van de gevarieerde MS prevalentie tussen kust- en binnenwateren Noorwegen te bepalen. Hij concludeerde dat het verschil was dat de hogere prevalentie binnenland bevolking verbruikt grote hoeveelheden verzadigde vetten van boter en vlees van huisdieren, terwijl de lagere overwegend kust residentie grote hoeveelheden vis aten. Dr. Swank raadt aan uw dagelijkse inname van verzadigde vetten tot 15 gram en uw dagelijkse onverzadigde vette consumptie tot en met 20 tot 50 gram, waarin een theelepel levertraan te beperken.

Voedselallergieën

Elimineer alle voedingsmiddelen die allergische reacties uitlokken. Je zou een voedings dagboek houden waarin u opnemen een gedetailleerde beschrijving van alle levensmiddelen die je verbruikt, hoe bereid je ze en hoe je je voelde daarna. Nauwkeurige voedsel allergie testen kunnen worden uitgevoerd met het testen van bloed of huid kras testen. Deze methoden kunt u bepalen welke levensmiddelen te elimineren als gevolg van voedselallergieën. Gemeenschappelijke voedsel dat voedselallergieën en auto-immune reactie kunnen uitlokken bevatten gluten granen, peulvruchten en zuivel.

Anti-oxidanten

Diëtist Denise M. Nowack schrijft, "Vul uw bord met kleuren van de regenboog en omvatten vier tot zes porties in uw voeding elke dag." Antioxidant rijke groenten en fruit bevatten vitamine C, vitamine E, Selenium en bètacaroteen, een vorm van vitamine A. Deze stoffen beschermen onze cellen tegen schade door vrije radicalen en kunnen worden gevonden in talrijke levensmiddelen waaronder bessen, sinaasappels, abrikozen, spinazie en wortelen.


gerelateerde artikelen