Hoe lang duurt het om het cholesterolgehalte verlagen?

July 22

Hoe lang duurt het om het cholesterolgehalte verlagen?

De tijd die het duurt om te lager uw cholesterol hangt af van een aantal factoren, die allemaal voor elke persoon variëren. Belangrijkste is uw begrip van de wijzigingen die u aanbrengt moet, de richtsnoeren om te maken hen en waarom deze richtsnoeren op zijn plaats zijn. Zonder dit begrip, kan je niet maken een volledige inzet voor uzelf en uw gezondheid.

De nationale Cholesterol Education Program

De nationale Cholesterol onderwijsprogramma--NCEP--werd gemaakt door de nationale hart Long- en bloed Instituut in 1985. Haar doel is het informeren van zorgverleners en het publiek over de risico's van hoge cholesterol, waardoor het aantal cholesterol-gerelateerde ziekten en dood. De NCEP bepaalt wat gezond cholesterol, uw risicofactoren voor hart-en vaatziekten en de beste behandelingsopties voor mensen met hoog cholesterolgehalte, gebaseerd op studies hun expert panel van artsen uitvoeren.

Therapeutische Lifestyle dieet

De therapeutische levensstijl veranderingen, TLC, dieet is een vorm van behandeling de NCEP ontworpen om te helpen lagere cholesterol, en is ontworpen voor mensen met hoge low-density lipoprotein, LDL, niveaus, verklaart de American Heart Association. Hoge niveaus van deze cholesterol verhogen het risico op hart-en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak in de VS Dit dieet is progressief, en de eerste drie maanden zijn gecentreerd rond voeding en levensstijl veranderingen. De intensiteit van de behandeling is afhankelijk van uw risicofactoren. Een persoon die overgewicht is vereist een vermindering van calorie-inname, terwijl een patiënt binnen het bereik van een gezond gewicht niet.

De eerste zes weken

De eerste zes weken op het TLC dieet vereist een afname van de verzadigde vetten en dieetcholesterol inname. Verzadigde vetten zoals rood vlees, boter, geheel-vet zuivelproducten en eidooiers moeten niet meer dan 7 procent van je totale dagelijkse calorieën bevatten, en uw cholesterol-inname moet minder dan 200 mg per dag. Deze wijzigingen gecombineerd kunnen verminderen uw LDL tussen 11 en 15 procent, volgens de NHLBI. Als u overgewicht zijn, kan verlies van 10 kg verminderen uw LDL tot 8 procent. Doen dit door toevoeging van vezel-rijk voedsel zoals haver, fruit, groenten en peulvruchten; Deze Vul je sneller en helpen calorieën te beperken. Ze zijn ook vormen van oplosbare vezels; 5 tot 10g eten kan dagelijks verminderen uw LDL tussen 3 en 5 procent in de eerste zes weken. Het toevoegen van matige fysieke activiteit, zoals 30 minuten wandelen elke dag, helpt calorieën te verbranden en cholesterolniveaus te verbeteren.

De volgende zes weken

Follow-up met uw arts en ondergaan een cholesterol bloedonderzoek om te controleren uw LDL-niveaus na de eerste zes weken. Uw arts kan op dit punt meer veranderingen doorvoeren terwijl het voortdurend met de wijzigingen die u al hebt aangebracht. Plantaardige sterolen en stanols, bepaalde voedingsmiddelen en dranken zijn verrijkt met natuurlijke stoffen absorberen overtollig cholesterol. Nuttigen van 2 gram per dag via verrijkt sinaasappelsap of yoghurt kan uw LDL tussen 5 en 15 procent lager tijdens de tweede zes weken van het TLC dieet, volgens de NHLBI. Indien nodig, uw arts kan het verhogen van uw inname van oplosbare vezels. Hij bepaalt het bedrag op basis van uw persoonlijke situatie.

Cholesterol-verlagende medicijnen

De laatste fase van het dieet omvat het toevoegen van medicijnen naast de dieetbehoeften wijzigingen die u hebt aangebracht. Uw wijzigingen te combineren met de medicatie kiest uw arts kan helpen houden uw dosering laag, die kan voorkomen dat het begin van ongewenste bijwerkingen. Het kan duren voordat uw arts om te vinden van de juiste medicatie voor u, en in sommige gevallen wellicht hij het voorschrijven van meer dan één. Zodra je met medicatie begint, bezoek uw arts elke vier tot zes maanden. Hierdoor hem om te bepalen uw vooruitgang en wijzigingen zo nodig. Uitzonderingen bestaan. Als een statine, de meest voorkomende drug voor het verlagen van LDL cholesterol, u vereisen een bloedonderzoek ongeveer zes weken na het begin van de behandeling met medicijnen, verklaart MayoClinic.com. Dit controleert uw leverfunctie, zoals leverschade een mogelijke bijwerking van deze geneesmiddelen is.


gerelateerde artikelen