Wat kunnen mensen met Type 2 Diabetes eten?

January 18

Wat kunnen mensen met Type 2 Diabetes eten?

Horen van de diagnose dat u diabetes hebt kunnen eng voor iedereen. Proberen om het plan maaltijden die je bloedsuikerspiegel niet zal in de stratosfeer schieten kunt voelen ontmoedigend, maar nooit angst. U hoeft niet te besteden een hoop geld aan speciale levensmiddelen. Een dieet is gewoon een gezond, goed uitgebalanceerd dieet.

Een Balancing Act

Wat kunnen mensen met Type 2 Diabetes eten?

Koolhydraten bloedsuiker verhogen en dus meer aandacht vereisen wanneer je diabetes hebt. Maar het is gewoon een kwestie van balancing de koolhydraten die je eet gedurende de dag om te voorkomen dat de pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. De American Diabetes Association adviseert beginnen met 45 tot 60 gram koolhydraten bij elke maaltijd. Koolhydraten voedingsmiddelen bevatten fruit, zuivel, granen, bonen, peulvruchten en zetmeelrijke groenten zoals aardappelen, maïs, erwten en winter squash. Andere groenten zorg zoals wortelen, spinazie, broccoli en tomaten zeer weinig koolhydraten hebben en meestal geen invloed op je bloedsuikerspiegel, dus ervoor dat veel van hen opnemen in uw dieet. Een portie koolhydraten is gelijk aan ongeveer 15 gram--gelijkwaardig zijn aan een klein stuk fruit, een sneetje brood of tortilla of 1/2 kopje bonen of zetmeelrijke groenten. Een geregistreerde diëtist of gecertificeerde diabetes opvoeder kan u helpen bepalen de exacte hoeveelheid koolhydraten die u nodig hebt.

Proteïne Power

Wat kunnen mensen met Type 2 Diabetes eten?

Eiwitvoedsel uw bloedsuikerspiegel niet verhogen, maar uitzonderingen zijn vlees of vis met paneren, bonen, peulvruchten en plantaardige proteïne voedingsmiddelen zoals vegetarische hamburgers. Gedroogde bonen en peulvruchten worden beschouwd als zowel eiwitten als koolhydraten voedingsmiddelen. De American Diabetes Association adviseert ongeveer 2 tot en met 5 ounces eiwitten bij elke maaltijd eten. Kies mager deelstukken van rundvlees, verwijder de huid van pluimvee en proteïne voedingsmiddelen met koken als weinig vet mogelijk om uw vet inname te verminderen. De ADA stelt gedroogde bonen in diverse maaltijden per week als een goede bron van vetarme eiwitten en vezels.

De Skinny op vetten

Wat kunnen mensen met Type 2 Diabetes eten?

Vetten ook niet verhogen uw bloedsuikerspiegel en kunnen toevoegen smaak en belangrijke voedingsstoffen aan uw dieet als u kiest voor gezonde vetten. De ADA lijsten enkelvoudig, meervoudig onverzadigde en omega-3 vetzuren als gezonde vetten. Voedingsmiddelen zoals noten, zaden, avocado's, plantaardige oliën, olijven en vette vis bevatten deze soorten vetten. De ADA raadt nonfried vis eten twee tot drie keer per week. Vermijd verzadigd en trans vetten en beperk uw inname van cholesterol tot minder dan 200 milligram per dag. Uw totale inname van vet moet 20 tot 35 procent van je calorieën of minder.

Voor uw zoete tand

Wat kunnen mensen met Type 2 Diabetes eten?

Gewoon omdat je diabetes hebt betekent niet dat je kunt nooit dessert weer in je leven; u hoeft echter zorgvuldig te plannen zodat uw bloedsuiker niet uit de hand. Sla desserts voor speciale gelegenheden en houd uw porties klein. Als u besluit om een dessert, ruilen voor een ander voedsel in uw maaltijd met ongeveer dezelfde hoeveelheid koolhydraten. Bijvoorbeeld, als u wilt dat een fluitje van een cent na het diner, overslaan van de aardappelen, of als u wilt dat een cookie met lunch, het doorgeven van de vrucht. Met behulp van de lijsten van de uitwisseling is een goede manier om te leren wat zelfs ambachten zijn. De beste manier om te voorkomen dat snoep is niet te hebben hen rond, maar weet dat u ze van tijd tot tijd kunt genieten.


gerelateerde artikelen