Is het eten van ongekookte havermout gezond?

June 30

Is het eten van ongekookte havermout gezond?

Als u uw havermout rauwe, maak je geen zorgen. Het is heel fijn om te eten van ongekookte havermout. U kunt uw portie grootte om de calorieën in toom te houden en geniet van de havermout een beetje voorsprong tijd-- of ten minste met wat vloeistof op hetzelfde moment--te beperken van mogelijke bijwerkingen van de vezel- en phytates in de havermout aanpassen.

Calorieën en macronutriënten

Haver uitbreiden naarmate ze in vloeistof gekookt bent. Als je gekookte havermout eet, krijgen een kopje 166 calorieën, ongeveer 6 gram eiwit, niet helemaal 4 gram vet en 28 gram koolhydraten. Dit omvat 4 gram vezels, of 16% van de dagwaarde. Eet een kopje ongekookt haver, echter, en u zult krijgen 307 calorieën, bijna 11 gram eiwit, een beetje meer dan 5 gram vet en bijna 55 gram koolhydraten. Het gaat hierbij om meer dan 8 gram vezels, of 33 procent van de DV. Het mengen van een 1/2-cup serveren van ongekookt haver met andere levensmiddelen zoals yoghurt en fruit, krijgt u een meer evenwichtig ontbijt terwijl het verstrekken van een redelijk niveau van calorieën.

Vitaminen en mineralen

Een portie 1/2-cup ongekookt haver biedt 74 procent van de DV voor mangaan en ten minste 10 procent van de DV voor thiamine, ijzer, zink, magnesium, fosfor en selenium. Thiamine helpt draai van het voedsel dat je eet in energie, en ijzer helpt formulier rode bloedcellen en zuurstof transporteren in uw hele lichaam. Selenium en mangaan fungeren als antioxidanten om schade aan uw cellen te beperken, en u moet magnesium, zink en fosfor voor het vormen van DNA.

Potentiële voordelen voor de gezondheid

Haver bevat een soort oplosbare vezel genoemd beta-glucan. Deze vezel kan helpen lagere uw cholesterol en bloedsuiker niveaus en verminderen uw risico op obesitas, hart-en vaatziekten en diabetes, volgens een review artikel gepubliceerd in "Uitgebreide beoordelingen in Food Science en voedselveiligheid" in juli 2012.

Manieren om te gebruiken van onbewerkte haver

Je wilt waarschijnlijk niet eten van onbewerkte haver droog, omdat dit leiden twee potentiële problemen tot kan. Eerst, moet u het verhogen van de hoeveelheid vloeistoffen die je drinkt zoals u verhogen van uw vezel inname u kunt gebruiken bij het voorkomen van mogelijke gastro-intestinale kwesties zoals gas en opgeblazen gevoel. Dit kan zo simpel zijn als gieten melk over uw ongekookt haver en eten ze als muesli of mengen van deze haver in een smoothie. Ten tweede, haver bevatten een stof genaamd fytaat, maar de verwerking ondergaan zij vernietigt het enzym nodig te breken. Fytaat kunt binden met een aantal van de mineralen in uw haver, waardoor het dus niet kan u deze middelen te absorberen. Soaking uw haver, als mensen doen wanneer zij maken de overnight oats--kan haver gedrenkt in een mix van melk en fruit--helpen verminderen de hoeveelheid fytaat en houden meer van de mineralen beschikbaar voor absorptie.


gerelateerde artikelen