Hoge BUN Creatinine normaal is?

August 23

Hoge BUN Creatinine normaal is?

Uw nieren zijn vitale organen en moeten worden beschermd tegen schade. Als u hebben verhoogde BUN en creatinine niveaus, kan je arts een nierprobleem gediagnosticeerd hebben. Het is belangrijk om te weten wat uw niveaus zijn en hoe u ze op de juiste manier kunt beheren. Maak een afspraak met uw arts om te gaan over uw lab werk en zorg ervoor dat u uw diagnose begrijpen.

Bloed ureumstikstof of BUN

BROODJE staat voor bloed ureumstikstof. Ureumstikstof is een afvalproduct dat wordt uitgescheiden door uw cellen wanneer zij eiwit breken. De nieren zijn ontworpen om het filteren van dit product van de afvalstoffen uit het bloed en het in de urine overgaan. Dus, als de nieren niet goed werken, deze bloedtest zullen hoog. Volgens de Universiteit van Maryland is een algemene lab bereik voor BUN tussen 7 tot 20 mg/dL. Bepaalde omstandigheden die uw broodje verhogen kunnen zijn nierfalen, glomerulonephritis en congestief hartfalen. Bepaalde medicijnen zoals allopurinol en methotrexaat kan dit ook worden opgeheven.

Kreatinine

Creatinine is een afvalproduct van creatine die deel van de spieren uitmaakt. De nieren zijn ook verantwoordelijk voor het verwijderen van dit afvalproduct, dus deze bloedtest ook wordt gecontroleerd als de nieren naar behoren functioneren. Als het hoog is, is er mogelijk nierziekte. Volgens de Universiteit van Maryland is het acceptabele bereik voor bloedcreatinine 0.8 tot en met 1.4 mg/dL. Enkele redenen voor dit bloedonderzoek worden verhoogde zijn glomerularnephritis, diabetische nefropathie en rabdomyolyse.

Glomerulonephritis

Glomerulonephritis roept zowel BUN en creatinine. De glomerulus is een eenheid binnen uw nieren die verantwoordelijk is voor het filteren van je bloed. In deze voorwaarde, velen van hen breken en zijn niet in staat om hun werk te doen. Volgens de Universiteit van Maryland, soms de oorzaak van glomerulonephritis is onbekend, maar een geschiedenis van kanker, bloed en vaatziekten, diabetes of infecties kan verhogen uw risicofactoren voor het feit dat het. Behandeling is gebaseerd op de primaire oorzaak van de glomerulonephritis: bloeddruk medicatie, corticosteroïden en Afweeronderdrukkers mogen worden gebruikt afhankelijk van de oorzaak. Dialyse of nier-transplantatie kan nodig zijn in de toekomst moet nierfalen optreden.

Diabetische nefropathie

Diabetische nefropathie is de schade die diabetes aan uw nieren doet, en het is een veel voorkomende reden voor verhoogde BUN en creatinine niveaus. Volgens de Universiteit van Maryland, teveel suiker kan leiden tot littekenvorming in de nier en de bloedvaten beschadigd raken. Ze beginnen te lekken van eiwitten en worden niet effectief bij het filteren van afvalstoffen uit het bloed. De behandeling richt zich op het verlagen van uw bloeddruk te beschermen van de nieren, maar nog belangrijker is, op het houden van uw bloedsuiker onder strenge controle. Dialyse kan nodig zijn als deze voorwaarde kan ook vooruitgang in nierfalen.


gerelateerde artikelen