De bijwerkingen van tretinoïne crème 0.1

March 20

De bijwerkingen van tretinoïne crème 0.1

Tretinoïne crème is een medicijn gebruikt voor de behandeling van acne. Volgens «««Drugs.com is een vitamine A derivaat dat induceert huid-cel omzet en laat de huidcellen te blijven gescheiden. MedlinePlus zegt dat tretinoïne crème zorgt ervoor dat uw huid te pellen en helpt je poriën te ontstoppen. Tretinoïne is beschikbaar als een 0,1 procent-sterkte-crème en moet worden toegepast op het getroffen gebied van uw gezicht dagelijks of als uw arts voorschrijft.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Volgens «««Drugs.com omvatten de vaak voorkomende bijwerkingen van tretinoïne crème rode huid, irritatie, zwelling, peeling, stekende en gevoeligheid voor zonlicht. In een dubbelblinde gecontroleerde studie van 339 patiënten met behulp van tretinoïne, zegt de National Library of Medicine dat bijna alle patiënten ten minste één van de bijwerkingen ervaren. Specifiek, 32 procent ontwikkeld irritatie van de huid. Deze bijwerkingen zijn niet levensbedreigend, maar bellen met uw arts als deze klachten gedurende twee tot drie dagen aanhouden. Meestal moet deze bijwerkingen afnemen in de tijd.

Volgens MedlinePlus krijgt uw acne erger binnen de eerste zeven tot 10 dagen van tretinoïne gebruik. Gebruik dit medicijn als deze bijwerking meestal op eigen lost blijven.

Schadelijke bijwerkingen

Tretinoïne crème kan leiden tot dergelijke schadelijke bijwerkingen als wijzigingen in de huidskleur van uw, zweren, blaren en korstvorming van uw huid, zegt MedlinePlus. Het kan ook leiden tot hevige roodheid en zwelling. Stoppen met retinoin en bel uw arts onmiddellijk.

Overige bezorgdheid

Het is onbekend of tretinoïne kan overgaan in de moedermelk of uw kind beïnvloeden tijdens de zwangerschap. Vertel uw arts of u wilt borstvoeding geven of overkomen zwanger zijn. Uw arts zal beoordelen of het is riskant te blijven tretinoïne.

Tretinoïne is bedoeld voor lokaal gebruik alleen en mag niet ingeslikt worden. Als u per ongeluk tretinoïne inslikken 911 bellen.

De National Library of Medicine raadt aan dat u geen tretinoïne te met Thiaziden, fenothiazines, tetracyclinen, flouroquinolones of sulfonamiden combineren. Doen kan leiden tot ernstige fototoxiciteit, een aandoening waarbij je huid zwaar geïrriteerd als gevolg van zonlicht wordt. Blaarvorming en zwelling kunnen resulteren.

Nemen voorzichtigheid bij het gebruik van tretinoïne als u last van eczeem, een huidaandoening gekenmerkt door erg jeukende huiduitslag heeft. Je kan ernstige irritatie ontwikkelt.

Drugs.com waarschuwt dat u gebruikend andere actuele crèmes of make-up vermijden moeten tijdens het gebruik van tretinoïne. Tretinoïne kan worden minder effectief met de aanwezigheid van deze producten.


gerelateerde artikelen