Wat Is het verschil tussen honkballen?

May 26

Wat Is het verschil tussen honkballen?

Op het eerste gezicht zijn alle honkballen bijna identiek. Voorzien van de klassieke witte oppervlak met rood stiksel en kleine bolvorm, is het moeilijk te begrijpen waarom een honkbal kost aanzienlijk meer is dan een ander honkbal. Maar als u een duik in het midden van een honkbal en neem een kijkje op de innerlijke anatomie, zult u beter begrijpen het verschil tussen honkballen.

Beoordelen van een bal By Its Cover

Het materiaal dat de honkbal omringt wordt aangeduid als de "cover". Lederen hoesjes zijn de meest populaire keuze, als ze voor betere grip, betere prestaties en langere levensduur toe. De duurste en hoogste kwaliteit honkballen gebruiken hoogwaardige lederen covers die veilig zijn gebonden aan de windingen onder. Minder duur honkballen gebruik synthetische covers, die meestal van vinyl gemaakt zijn. Synthetische covers verzetten tegen vuil en water, dat kan ze behouden hun kleur en vorm goed.

Putting It All Together

Het type van de naden die een bal heeft is belangrijk bij het verwerken van de bal. De twee stukken van de bal de dekking zijn samen met verhoogde, opgerolde of platte naden gestikt. Verhoogde naden zijn verheven vandoor naar de oppervlakte van de honkbal. Als zodanig, greep ze luchtstromen zoals ze vliegen. Honkballen met verhoogde naden worden meestal gebruikt voor beginner werpers, toevallige spelen en instructie doeleinden. Warmgewalste naden zijn voorzien van een minder duidelijke verhoging van de bal van oppervlak. Alle spellen van de Major League Baseball gebruiken honkballen met opgerolde naden. Vlakke naden zijn flush met het oppervlak van de honkbal. Omdat ze moeilijker zijn te grip, worden honkballen met vlakke naden zelden gebruikt in spellen. Echter, ze zijn ideaal voor gebruik in de pitching machines.

Wikkelen het allemaal

De ball's "windingen" verwijzen naar de dikke lagen van garens die rondom de kern van rubber. Het garen gebruikt is meestal zuivere wol of een wol mix. De liquidatie gebruikt in een MLB bal is ten minste 85 procent wol, die zeer strak is gewikkeld rond de kern. Omdat wol windingen een hoge compressie hebben en snel naar hun oorspronkelijke vorm terugkeren, verlengt ze aanzienlijk de levensduur van de bal. Echter de meeste honkballen gebruiken een minder dure wol mix. De bal wordt vervolgens strak gewikkeld in katoenen touw. Bepaalde lage kwaliteit honkballen hebben geen wikkelingen; ze zijn gewoon voorzien van een rubber centrum omringd door een solide samengestelde kurk-bal.

De kern van de zaak

Op het centrum van een honkbal is een kern gemaakt van kurk, rubber of een combinatie van beide. Professionele honkballen, zoals die gebruikt voor MLB games of toernooien van het college, hebben over het algemeen een gepolsterde kern, die een dunne laag van premie rubber rond een kleine kurk-bal kenmerkt. Gepolsterde kernen zijn het dichtste type voor honkbal core. College en middelbare school honkballen beschikken over het algemeen kernen met minder dichtheid, zoals een zuivere kurk kern. Honkballen gebruikt voor kinderen of de praktijken kunnen zijn voorzien van een lage kwaliteit kurk van massief rubber of een combinatie van rubber en grond cork. Meestal rondom twee lagen van rubber de kern van het centrum.


gerelateerde artikelen