Kan je eet vóór dialyse?

April 10

Kan je eet vóór dialyse?

Dialyse worden toxines en andere afvalstoffen uit je bloed verwijderd wanneer uw nieren niet meer goed functioneren. Dialyse behandelingen worden meestal meerdere keren per week gedaan en duurt 3 tot 4 uur op het moment. De meeste centra zijn regels over wanneer je vóór dialyse eet moet. Eten op het verkeerde moment kon u niet schaden of behandeling bemoeilijken.

Eten voor dialyse

De meeste centra kunnen in de Verenigde Staten, voedsel en vloeistoffen tijdens dialyse ontzeggen. In Europa, echter kunnen de meeste centra eten tijdens het proces. Meeste Amerikaanse centers stellen voor eten en drinken van ten minste twee uur voordat uw behandeling begint. Als je dichter naar die tijd drinkt, zal de vloeistof die je drinkt moeten worden doorberekend in de hoeveelheid vloeistof om te worden dialyzed, nephrologist Dean A. Kujubu, M.D. van Kaiser Permanente Los Angeles Medical Center staat op de tijden van de nier.

Bezorgdheid over het niet eten

Een zorg over het niet toestaan van patiënten hebben voedsel terecht voor of zelfs tijdens de dialyse is dat veel mensen die nierdialyse ondergaan diabetici die eten regelmatig zijn moeten te behouden hun bloedsuikerspiegel en aan het voorkomen van hypoglykemie, een daling van de bloedsuikerspiegel. Hypoglykemie kan leiden tot zwakte, gebouw, zweten, moeite zich te concentreren en denken en hoofdpijn. Als je niet tijdens een hypoglycemic aflevering eet, kon u flauwvalt en gaan in een coma. UCLA nier specialist Kamyar Kalantar-Zadeh, M.D. suggereert dat voeding van patiënten tijdens dialyse patiënt voeding evenals naleving voor behandelingen kan verbeteren.

Problemen bij het eten te dicht aan de dialyse

Als je eet, wordt bloed gevestigd op het darmkanaal om te helpen met de spijsvertering. Tijdens dialyse, kan de verhoogde bloedtoevoer naar de darm veroorzaken een daling van de bloeddruk hypotensie genoemd. Hypotensie tijdens dialyse kan leiden tot misselijkheid, hoofdpijn en kramp. Aangezien hemodialyse zelf een daling van de bloeddruk 15 tot 20 procent van de tijd, volgens Dr. Kujubu veroorzaakt, kon eten op hetzelfde moment of net vóór dialyse veroorzaken een plotselinge en potentieel gevaarlijke daling. Omdat u tijdens dialyse liggen, kon u ook stikken tijdens het eten.

Het kiezen van het juiste voedsel

Vóór de dialyse, kies voedingsmiddelen die gemakkelijk en snel verteren, zodat uw maag niet zal nog steeds worden bezig met spijsvertering tijdens de behandeling. Limiet voedsel hoog in vet, eiwit of vezels, die allemaal langzaam verteren, Northwest nier Center suggereert. Levensmiddelen met een hoog in koolhydraten verteren snel. Communiceer met uw medische zorgverleners over een eten plan dat houdt van uw goed gevoed maar comfortabel tijdens dialyse.


gerelateerde artikelen