15% een gezonde is essentieel vetpercentage voor een man?

April 23

15% een gezonde is essentieel vetpercentage voor een man?

Een gezond lichaamsvet is belangrijk omdat er veel gezonde risico's in verband met het hebben van grote hoeveelheden vet op het lichaam. Lichaamsvet is echter absoluut noodzakelijk om te hebben voor je lichaam om goed te functioneren. Inzicht in welke categorie uw lichaamsvet past in zal u helpen om te begrijpen als u moet uw huidige vet peil of werken aan het verminderen van uw lichaamsvet.

Soorten vet

Er zijn twee soorten vet weefsel gevonden in uw lichaam. Essentiële lichaamsvet is het vet in je hart, longen, lever, nieren, darmen, spieren en het beenmerg. Dit vet is nodig voor de dagelijkse fysiologische werking. Opgeslagen vet of adipeus weefsel, kan worden gebruikt als een bron van energie voor je lichaam, maar ook moet worden gecontroleerd en gehandhaafd op een gezond niveau.

Gezond gamma

De Amerikaanse Raad van oefening legt uit dat een fit lichaamsvet percentage voor mannen tussen 14 en 17 procent. De gemiddelde lichaamsvet voor mannen is tussen 18 en 24 procent; hebt u een lichaamsvet boven de 25 procent, wordt u beschouwd als zwaarlijvig. Een lichaamsvet percentage van 15 procent zet u in de pasvorm of atletische categorie.

Meten

U kunt uw lichaamsvet meten met een verscheidenheid van methoden. Naast de traditionele klinische setting methoden zoals de index van de lichaamsmassa, buikomtrek en huidplooi metingen zijn er verschillende andere nauwkeuriger methoden. Dual-energy X-ray absorptiometrie is een optie waarmee een volledige lichaam scan om te bepalen uw lichaamsvet. Lucht verplaatsing plethysmography is een methode die gebruikmaakt van een apparaat voor het meten van uw gewicht en het volume te bepalen van de dichtheid van uw lichaam en uw lichaamsvet te berekenen. Hydrodensitometry is een onderwater methode.

Hoe komt u er

Het bereiken van een fit lichaam vet percentage neemt werk. Cardiotraining en krachttraining zal u helpen bereiken uw gewenste lichaamsvet of behouden van uw huidige toestand. Cardio zal verbranden calorieën en vet smelten. Kies activiteiten zoals hardlopen, zwemmen, boksen en wandelen die werken van de grote spieren van het lichaam om grote calorieën te verbranden. Krachttraining van de grote spiergroepen zal helpen u bouwen meer vetvrije massa en meer calorieën te verbranden. Kies te cardio train de meeste dagen van de week en kracht trainen tot vijf dagen per week.


gerelateerde artikelen