Wat zijn de feiten van de voeding van dieet Sprite?

April 25

Wat zijn de feiten van de voeding van dieet Sprite?

Overzicht

Wat is ontstaan zoals dieet Sprite heet nu Sprite nul--een transparante, citroen-limoen smaak frisdrank dat kunstmatige zoetstoffen gebruikt voor de productie van een caloriearm, cafeïne-vrije soda. Geproduceerd door Coca-Cola, staat Sprite nul bekend om een scherpe, schone smaak zonder het hoge suikergehalte gevonden in andere frisdranken. Het gebruik van kunstmatige zoetstoffen en een verscheidenheid van ingrediënten, heeft Sprite Zero een specifieke lijst van voeding feiten.

Sprite nul ingrediënten

De lijst van ingrediënten voor de Sprite nul bevat slechts zeven ingrediënten. De combinatie van ingrediënten helpt om te vormen van het uiterlijk en de algemene smaak. Koolzuurhoudend water, citroenzuur en natuurlijke smaken zijn de eerste drie ingrediënten en zijn verantwoordelijk voor smaak en kleur. Kaliumcitraat en kalium benzoaat conserveringsmiddelen die de smaak en aspartaam en acesulfaam kalium beschermen zijn kunstmatige zoetstoffen.

Sprite nul calorieën

Dieet Sprite wordt beschouwd als een lage calorie frisdrank en bevat 0 gram vet, koolhydraten en eiwitten. Zonder vet, koolhydraten en eiwitten bevat dieet Sprite nul calorieën per portie. Volgens het voedingswaarde-etiket is dieet Sprite niet een belangrijke bron voor vele vitaminen, mineralen en voedingsstoffen zoals vezels, vitamine A, vitamine C, vitamine B, vitamine D, calcium of ijzer.

Sprite nul natrium

Het belangrijkste mineraal gevonden in Sprite nul is natrium; maar het is nog steeds beschouwd als een zeer laag natrium-frisdrank. Volgens Coca-Cola, natrium is een belangrijk mineraal voor frisdranken en helpt uw lichaam water evenwicht te bewaren. Een 12-ounce portie Sprite nul bevat 35 milligram natrium voor één procent van de dagelijkse aanbevolen inname.

Zoetstoffen in Sprite nul

Frisdranken zijn bekend om een zoete smaak, maar Sprite nul levert een zoete smaak zonder buitensporige hoeveelheden koolhydraten en suiker. De twee kunstmatige zoetstoffen gevonden in Sprite nul zijn acesulfaam kalium en aspartaam. Acesulfaam kalium en aspartaam zijn 200 keer zoeter dan lijstsuiker en calorieën niet opgeeft.

Waarschuwingen en overwegingen

Hebt u een aandoening genaamd fenylketonurie of PKU, betekent het dat u niet het aminozuur fenylalanine kan breken. Deel van PKU behandeling is vermijden van voedingsmiddelen met fenylalanine. Als u het consumeren van producten met dit aminozuur kan een laxerend effect hebben op je lichaam en veroorzaken ernstige intestinale nood. De aspartaam in Sprite nul bevat fenylalanine, wat betekent dat het is niet een goede borrel drinken keuze voor u.


gerelateerde artikelen