Is venkel thee een diureticum?

June 6

Is venkel thee een diureticum?

Venkel is een vaste plant kruid inheems in het Middellandse-Zeegebied en geteeld in Noord-Amerika, Europa en Azië. De plant functies hoge, holle stengels met varenblad lijkende bladeren en heldere groene bloemen die een kruidig aroma uitstoten. De zaden bevatten een samengestelde genaamd anethol, die venkel zijn karakteristieke anijs smaak leent. Deze chemische stof is ook verantwoordelijk voor het produceren van verschillende farmacologische effecten. In de volksgeneeskunde, wordt venkel thee gemaakt van de geplette zaad gebruikt voor de behandeling van bronchitis, hoest, gastro-intestinale klachten en om de stroom van urine. Echter, aangezien vochtretentie op een onderliggende medische aandoening wijzen kan, zie uw arts voordat u venkel thee gebruikt als een diureticum.

Traditioneel gebruik

Venkel thee is van oudsher gebruikt voor de behandeling van infecties van de bovenste luchtwegen, dyspepsie, darmparasieten, diverse huid voorwaarden en aandoeningen van het oog, zoals conjunctivitis. In middeleeuws Europa, werden de zaden vaak gekauwd om afwenden honger pangs en winderigheid. De zaden waren ook gebrouwen in thee te verhogen van de stroom van de moedermelk en het stimuleren van de nieren.

Chemische samenstelling

De primaire actieve agent in venkel is anethol, volgens de "Physicians 'Desk Reference voor kruidengeneesmiddelen," Hoewel de derivaten dianethole en de photoanethole kunnen ook farmacologische activiteit uitoefenen. Andere fytochemicaliën gevonden in venkel omvatten limoneen, estragol, myrceen en sporen van coumarine derivaten.

Medicinale werking

Volgens een artikel gepubliceerd in het februari 1, 2011, kwestie van "Moleculen," verschijnen de chemische verbindingen in venkel om antibacteriële en antioxiderende effecten te produceren. Een samenvatting van de studie gepubliceerd in het mei 23, 2011, kwestie van "Klinische en experimentele hypertensie" gemeld dat venkel extract systolische bloeddruk verminderd. Het mechanisme achter dit effect werd een verhoogde output van natrium en water uit de nieren, die de overtuiging ondersteunt dat het kruid diureticum eigenschappen heeft. (Referentie 3) Hoewel meer onderzoek nodig is, een overzicht van bestaande studies gepubliceerd in de oktober 8, 2007, kwestie van "Dagboek van etnofarmacologie" gevonden dat venkel is een van de meest veelbelovende traditionele medicijnen ter bevordering van een diureticum actie.

Veiligheidsoverwegingen

Allergische reacties op thee gemaakt van venkel blad of zaad zijn zeldzaam, maar sommige mensen kunnen optreden gevoeligheid. Echter, het November 2005 nummer van het "dagboek van farmacie en farmacologie" gemeld dat estragol, een van de fytochemicaliën gevonden in venkel, oestrogene activiteit kan produceren. Vanwege dit zijn venkel extract preparaten niet geschikt voor kinderen of vrouwen die zwanger of borstvoeding bent. Hoewel venkel thee een lagere concentratie van estragol bevat, neem contact op met uw arts voor het consumeren van de thee als je zwanger bent zogende of hebben een geschiedenis van een hormoon-gedreven voorwaarde, zoals borstkanker.


gerelateerde artikelen