Hoe roken verheffen LDL & HDL?

June 1

Hoe roken verheffen LDL & HDL?

Roken is een risicofactor voor de ontwikkeling van hart-en vaatziekten. Roken verhoogt plaque vorming van cholesterol in de bloedvaten van het lichaam. Cholesterol stofwisseling wordt beïnvloed door roken en stoppen met roken. Beide LDL of en HDL cholesterolniveaus anders worden beïnvloed door het roken.

Nicotine

Nicotine, de belangrijkste component van de sigaret roken, gevolgen bloedvat gezondheid die tot de ontwikkeling van atherosclerose leidt, of opbouwen van cholesterol strepen in de bloedvaten. Nicotine verwondt bloedvat muren waarmee de LDL-cholesterol om zich te hechten aan de voering van bloedvaten, volgens het Massachusetts Institute of Technology. De accumulatie van LDL-cholesterol in de bloedvaten leidt tot vernauwing van bloedvaten, die vermindert de bloedtoevoer naar je benen, armen, hart en hersenen.

LDL Cholesterol

Roken is gekoppeld aan verhoogde LDL-cholesterol waarden. Ideale niveaus van LDL-cholesterol lager is dan 100 mg/dL, vooral als u hebt een geschiedenis van diabetes of hart-en vaatziekten, zoals door de American Heart Association. In de buurt van optimaal niveau van LDL cholesterol lager is dan 130 mg/dL. Roken is geassocieerd met hogere geoxideerde LDL cholesterol binnen uw slagader muren, volgens de Massachusetts Institute of Technology. Door zelf, niet verhoogde LDL cholesterol is een risicofactor voor hart-en vaatziekten. Wanneer geoxideerd door vrije radicalen, opbouwt LDL cholesterol in het bloedvat muren die leiden tot verharding en vernauwing van de bloedvaten die verhoogt uw risico van het hebben van een beroerte of een hartaanval.

HDL Cholesterol

Roken is geassocieerd met lagere niveaus van HDL hebt of goede cholesterolniveaus. Voor hart beschermende effecten verdient het aanbeveling HDL cholesterol hoger dan 50 mg/dL, idealiter 60 mg/dL. Niveaus onder 40 mg/dL worden geassocieerd met roken. HDL cholesterol de rol in het lichaam is het verwijderen van ongewenste of buitensporige LDL-cholesterol die circuleert in het lichaam. Hoe hoger uw HDL cholesterol is, de minder accumulatie van geoxideerde LDL cholesterol in je bloedvaten. Stoppen met roken wordt geassocieerd met hogere niveaus van HDL cholesterol, volgens de Massachusetts Institute of Technology. Stress is een ander onderdeel om uw levensstijl die HDL-cholesterolgehalte kan verlagen. Rokers gebruiken vaak hun rookgewoonte als een middel voor het beheer van stress die verder vermindert de HDL cholesterolniveaus.

Risico van het roken

Roken heeft additieven die van invloed zijn uw cardiovasculaire gezondheid, naast negatieve wijzigingen aanbrengen in uw cholesterolgehalte. Teer, nicotine en koolmonoxide bijdragen tot ontsteking in het lichaam, de oxidatie van vetten in de bloedbaan en vernauwing van de bloedvaten die tot slechte zuurstof flow in je lichaam leiden, volgens Harris. Verminderde zuurstof stroom is schadelijk voor de hersenen en hart cellen uiteindelijk zal leiden tot een beroerte of het hart wanneer het bloed is volledig geblokkeerd door een bloedstolsel. Rokers hebben een hogere incidentie van hart-en vaatziekten en afwijkingen van het cholesterol dan niet-rokers.


gerelateerde artikelen