Het belang van het eten van een gezond ontbijt

September 29

Het belang van het eten van een gezond ontbijt

Ontbijt is een voedzame manier om te beginnen uw dag. Eten ontbijt bijtankt van uw lichaam, verbetert uw humeur verbetert uw concentratie, helpt u bij het handhaven van een gezond gewicht en is de basis van een gezond dieet. Een gezond ontbijt eten kan worden snel en eenvoudig, en u te voorzien van voordelen die de hele dag duren.

Verhoging van de energie

Meestal, is er een periode van 8 tot 12 uur tussen diner en uw ochtendmaaltijd. Daarom, als je ontbijt eet, u splitst een snel uit de avond tevoren. Ontbijt is een kans om uw lichaam het voedsel moet vullen uw bloedsuikerspiegel. Glucose is de belangrijkste energiebron; het voedt je hersenen en je lichaam. Ontbijt eten krijgt je lichaam met de glucose dient te functioneren en vermoeidheid te bestrijden.

Essentiële vitaminen en mineralen

Eten van een gezond ontbijt is een geweldige kans om het eten van voedzame voedingsmiddelen, die je lichaam voorzien van essentiële vitaminen en mineralen. Vitaminen en mineralen zijn nodig door uw lichaam voor goede groei en onderhoud, koolhydraten en eiwit metabolisme, sterkte van de botten en een gezond immuunsysteem. Mensen die regelmatig een gezond ontbijt consumeren zijn meer kans om te voldoen aan hun dagelijkse voedingsstoffen vereisten, het eten van minder vet en hebben een lagere cholesterol, die het risico van hart-en vaatziekten kan verminderen.

Betere concentratie

Een evenwichtig ontbijt kan helpen houden je alert en productieve gedurende de ochtend. Ontbijt verbetert concentratie, probleemoplossende vaardigheden, hand-oog coördinatie, creativiteit en aandacht span. Eten ontbijt zal ook geeft je energie, help je meer fysiek actief zijn, en miss minder dagen van school of werk wegens ziekte.

Een gezond gewicht

Veel mensen hebben de misvatting dat overslaan ontbijt zal hen helpen gewicht te verliezen. Echter hierdoor kan daadwerkelijk leiden tot u snack overdag, bij uw volgende maaltijd meer eten, en negatieve invloed hebben op uw humeur. Ontbijt verhoogt uw stofwisseling eerste ding in de ochtend. Het opstanden van uw honger, voorkomt overmatig eten later op de dag, en uw bloedsuikerspiegel stabiliseert. Bovendien, het eten van een vezel-rijk ontbijt helpt u opvullen en houdt je volledige voor meer, zodat u extra calorieën gedurende de dag verbruiken.

Stichting van een gezond dieet

Mensen die regelmatig ontbijten hebben meer kans om te consumeren over het geheel genomen een gezonder dieet. Door het ontbijt overslaan, moet u wellicht een moeilijk tijdrovend essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Ontbijt voedingsmiddelen bestaan meestal uit melk, volle granen, fruit en zelfs groenten, die belangrijke bronnen van vitamine C en D, calcium, ijzer en vezels zijn. Als u geen ontbijt eet, u kan niet voldoen aan uw dagelijkse voedingsstoffen aanbevelingen. Bovenal leidt ontbijt eten tot gezonder voedsel keuzes bij de andere maaltijden.

Een gezond ontbijt

Ontbijt eten betekent niet downing een kopje koffie en een donut. De kern van een gezond ontbijt bestaat uit hele korrels, zoals warme of koude granen; een bran muffin; volkoren broodjes of bagels; magere eiwitten, zoals pindakaas, mager vlees, gevogelte, vis of hard gekookte eieren; laag-vet zuivelproducten, met inbegrip van afgeroomde melk, magere yoghurt en vetarme kaas; en groenten en fruit, zoals 100 procent sappen, smoothies en parfaits vers of bevroren fruit. Minder gezonde opties zoals zoete broodjes, gebakken eieren, worst, diepe gebakken taarten en frisdranken bieden u niet met de duurzame voordelen van een gezond ontbijt.


gerelateerde artikelen