Cerebrale parese voorwaarde & symptomen

October 1

Cerebrale parese voorwaarde & symptomen

Cerebral palsy of CP, is niet alleen een stoornis maar een term om te beschrijven verschillende chronische beweging en houding van aandoeningen, zoals CerebralPalsy.org. Het wordt veroorzaakt door de hersenen onvermogen om goed het controleorgaan, en de symptomen variëren afhankelijk van het type CP heeft. Op dit moment meer dan de helft van een miljoen Amerikanen zijn toegebracht met deze aandoening, terwijl een ander 4.500 zuigelingen en kinderen zijn jaarlijks gediagnosticeerd.

Oorzaken van cerebrale parese bij zuigelingen

De meeste gevallen van CP blijken te zijn het gevolg van problemen die plaatsvinden terwijl de moeder nog steeds zwanger van het kind is. Het gaat hierbij om een aantal voorwaarden die een aanstaande moeder tijdens haar zwangerschap met besmet kan raken. Volgens de Mayo Clinic omvatten deze de Duitse mazelen en waterpokken, beide met een vaccinatie kunnen worden voorkomen. Andere infecties zoals toxoplasmose, een aandoening die voortvloeien uit een parasiet gevonden in de bodem en de uitwerpselen van katten, en syfilis, een seksueel overdraagbare aandoening, kunnen niet worden verhinderd.

Problemen tijdens de arbeid en levering die het kind van zuurstof aan zijn hersenen kan ontnemen is een andere mogelijke oorzaak, hoewel in de afgelopen jaren is dit geworden een meer zeldzame oorzaak van CP. ernstige geelzucht na geboorte dat overblijft echter onbehandeld kan veroorzaken permanente schade aan de hersenen aan het kind.

Zuigelingen kunnen ook na de geboorte met CP worden toegebracht. Zowel meningitis en virale encefalitis veroorzaken schade aan de hersenen van een kind die anders gezond werd geboren.

Oorzaken van cerebrale parese bij volwassenen

Terwijl de meeste gevallen van CP tijdens de kindertijd en jeugd plaatsvinden, is volwassen begin een mogelijkheid. Lijnen zijn een gevolg van een bloedstolsel blokkeert de stroom van bloed en zuurstof naar de hersenen, waardoor schade aan de hersenen. In de huidige maatschappij, lijnen worden geassocieerd met ouderen. Hoewel dit mogelijk het geval een meerderheid van de tijd, is het mogelijk voor een bloedstolsel in te voeren van de placenta, terwijl een baby in de baarmoeder, dus het blokkeren van de toevoer van bloed en zuurstof naar de baby wanneer ze in de baarmoeder. Dit moet gebeuren haar bloedvaten kunnen worden verzwakt en bloed kan lekken in haar hersenen, leidt tot onherstelbare schade.

Spastische cerebrale parese

Spastische CP is de meest voorkomende vorm van cerebrale parese en zorgt ervoor dat de spieren worden schokkerig en stijf. Dit type is onderverdeeld in drie categorieën--spastische bron, spastische hemiplegia en spastische tetraplegie.

Bron is van invloed op de benen en heup spieren, ze strak te houden en waardoor ze kruis op de knieën van een kind. Vaak aangeduid als scissoring, maakt bron het moeilijker voor een kind om te lopen.

Hemiplegia treft slechts één kant van een kind lichaam, waardoor die kant te verharden. Zijn armen kunnen meer worden beïnvloed dan zijn benen, en vice versa. Bovendien, zijn armen en benen niet volledig kunnen ontwikkelen, en been bretels zijn meestal vereist.

Quadriplegia is de meest ernstige van de drie soorten spastische CP, en het is veel waarschijnlijker dat een kind zal worden gediagnosticeerd met mentale retardatie naast zijn onvermogen om te bewegen zijn armen, benen en lichaam. Niet alleen zal lopend en pratend bewijzen uitdagend, maar dit soort CP kan ook gepaard gaan met aanvallen.

Athetoïde Dyskinetic cerebrale parese

Het tweede meest voorkomende type van CP, volgens de neurologie kanaal, is athetoïde dyskinetic cerebrale parese, waarin een kind zal hebben een normale intelligentie, maar haar spierspanning zal worden beïnvloed. Het kan zijn te zwak of te strak, resulterend in problemen met lopen en zitten. Kwijlen is ook een gemeenschappelijk probleem, als haar vermogen om gezichtsuitdrukkingen controle zwak is. Spreek kan duidelijk ook moeilijk zijn.

Ataxic cerebrale parese

Ataxic cerebrale parese is de minste gediagnosticeerde van alle soorten. Saldo kan blijken te zijn een probleem, dus hij met zijn voeten verder gespreid loopt. Koppelverkoop zijn schoenen en buttoning zijn shirt blijken ook moeilijk te wijten aan de noodzaak van de fijne motoriek, en bij het bereiken van voor iets wat die hij wil, zijn hand mag beginnen schudden; Dit staat bekend als voornemen tremoren.


gerelateerde artikelen