Oorzaken van hoofdpijn & braken

April 17

Oorzaken van hoofdpijn & braken

De combinatie van hoofdpijn en braken kan een persoon tot het punt van niet zijnde kundig voor werken, communiceren met hun familie onbekwaam of zelfs het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Allermeest naar de tijd er zijn specifieke behandelprotocollen die zal verlichten deze symptomen en dagelijks leven veel gemakkelijker. Door te kennen en begrijpen de oorzaak van de hoofdpijn en braken de eerstelijnszorg kunnen arts en patiënt behandelingsopties die passen bij de levensstijl van de patiënt en het geven van benodigde hulp ontwerpen.

Migraine

Migraine is een ernstige hoofdpijn die aanzienlijke pijn veroorzaken. Sommige patiënten worden herleid tot het liggen in een rustige, donkere kamer, totdat de aanval voorbij. Volgens de Mayo Clinic, kunnen sommige mensen een migraine voorspellen omdat de migraine worden voorafgegaan door een zintuiglijke waarschuwingssignaal, zoals een flits van licht of tintelend gevoel in een arm of been. Mensen die aan een migraine lijden zal meestal ook ervaring misselijkheid en braken. Hoewel er geen remedie is, zijn er medicijnen die kunnen helpen bij het verminderen van het aantal migraine en de ernst van de pijn.

Kanker

Oorzaken van hoofdpijn & braken

Een verscheidenheid van verschillende kankers kan hoofdpijn veroorzaken en braken, volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek hersenen tumoren kunnen leiden tot milde tot ernstige pijn die geleidelijk erger. Patiënten treden ook aanvallen. Andere soorten kanker kunnen veroorzaken dezelfde symptomen, evenals de straling en chemotherapie gebruikt voor de behandeling van de kanker gezwellen in het lichaam.

Infectie van de hersenen

Oorzaken van hoofdpijn & braken

Encefalitis en meningitis zijn twee soorten hersenen infecties die aanval van verschillende delen van de hersenen. Volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek, kunt mensen die lijden aan encefalitis ervaren koorts, hoofdpijn, braken en verwarring. Mensen die lijden aan meningitis kunnen ook ervaren encefalitis op hetzelfde moment. Meningitis zal veroorzaken dezelfde symptomen, maar ook een pijn in de nek dat wordt progressief erger en maakt het buigen van de kin naar de borst erg pijnlijk.

Verhoogde intracraniële druk

Intracraniële druk verwijst naar de hoeveelheid druk die binnen de schedel bestaat. Omdat het hoofd een gesloten systeem, is wanneer iets verhoogt de druk zullen het hersenweefsel gecomprimeerde veroorzaakt hoofdpijn en braken. Volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek, aandoeningen zoals Subarachnoïdale bloedingen, zal subduraal hematomas of Intracerebrale bloedingen verhogen de druk binnen de schedel.

Chemische vergiftiging

Oorzaken van hoofdpijn & braken

Chemische vergiftigingen zijn verantwoordelijk voor hoofdpijn, braken, sufheid, maagpijn, zweten, kwijlen, tekenen of angst of andere ongewone gedrag, volgens de nationale databank AG en de Universiteit van Maine coöperatieve extensie-programma. Elke chemische stof produceert unieke symptomen omdat zij aanval het menselijk lichaam op verschillende manieren.


gerelateerde artikelen