Glucosamine voor Costochondritis

February 16

Glucosamine voor Costochondritis

Costochondritis is een ontsteking die optreedt in kraakbeen die aan de gewrichten van de rib hecht. Volgens «««MayoClinic.com, kunnen costochondritis produceren zware borstpijn die kan worden verward met een hartaanval. Glucosamine is een chemische stof die natuurlijk wordt geproduceerd door het lichaam. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center speelt glucosamine een belangrijke rol bij de wederopbouw van kraakbeen rond de gewrichten. Voedingssupplementen van glucosamine populair geworden onlangs, wordt aangeprezen als zijnde kundig voor steun van de regeneratie van het kraakbeen.

Glucosamine overwegingen

Glucosamine is natuurlijk gevonden in het kraakbeen van de gewrichten. Volgens «««MayoClinic.com is glucosamine sulfaat onderdeel van de glycoaminoglycan verbindingen, die deel van de matrix van gewrichtskraakbeen uitmaken. Glucosamine sulfaat wordt ook gevonden in de synoviale vloeistof die alle gewrichten omringt. Studies hebben aangetoond dat het sulfaat-onderdeel van glucosamine verantwoordelijk is voor de versterking van kraakbeen. Glucosamine supplementen is de meeste belofte gebleken in de behandeling van artrose van de knie, maar sommigen voelen dat sommige voordeel kan hebben bij de behandeling van costochondritis.

Costochondritis

Costochondritis veroorzaakt pijn aan de voorkant van de borst waar de ribben aan het borstbeen, of borstbeen, volgens de Universiteit van Iowa. De precieze oorzaak van costochondritis is onbekend, maar het volgt vaak geblesseerd naar de borst of een infectie van de luchtwegen. Costochondritis is ook gekoppeld aan fibromyalgie en het uitvoeren van repetitieve bewegingen met het bovenlichaam. Pijn op de borst meestal verergert bij het nemen van een diep adem, en kan er een gevoeligheid rond de gewrichten van de rib wanneer geduwd op.

Glucosamine voor Costochondritis

De gemeenschappelijkste behandeling voor costochondritis neemt een NSAID of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen. Als een alternatieve behandeling zegt HealthLine nemen die een glucosamine chondroitin supplement kan helpen genezen van het kraakbeen. Volgens «««MayoClinic.com, bemoedigende resultaten op studies hebben aangetoond dat glucosamine kan gunstig zijn voor gebruik in artrose van de knie, maar verslagen conflicterende over haar effectiviteit zijn bij de behandeling van andere aandoeningen. Glucosamine supplementen zijn niet beoordeeld door de FDA voor effectiviteit, zuiverheid en veiligheid, zodat glucosamine mag niet worden toegevoegd als een aanvulling zonder raadpleging van een arts. Glucosamine supplementen moeten niet worden genomen samen met NSAID's.

Bijwerkingen

Volgens MedlinePlus zijn glucosamine supplementen meestal veilig voor de meeste op grond van een arts advisering. Bijwerkingen zijn meestal mild; de meest voorkomende zijn misselijkheid, diarree, brandend maagzuur en obstipatie. De minder voorkomende bijwerkingen van glucosamine houden huiduitslag, hoofdpijn en slaperigheid.

Voorzorgsmaatregelen

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, sommige vormen van glucosamine supplement bevat chitine, een stof die verkregen van schaal-en schelpdieren, en kunnen niet worden genomen door degenen allergisch voor schaaldieren. De symptomen van een ernstige allergische reactie zijn bijenkasten, moeilijk ademhaling en zwelling van de mond en keel. Degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven niet mag glucosamine. Glucosamine kan interactie met insuline en NSAID's, en hun doseringen moet mogelijk worden aangepast door een arts. Mensen met astma moeten een arts raadplegen alvorens glucosamine.


gerelateerde artikelen