Is het een uitslag of Baby Acne?

March 17

Is het een uitslag of Baby Acne?

Volgens de Mayo Clinic is baby acne gewoon een ander type van pasgeboren uitslag thats gemeenschappelijke en tijdelijke. Baby huiduitslag zijn merkbare veranderingen in de huid van uw baby die verontrustend worden kan. Ze kunnen worden weergegeven wanneer de baby een paar uur oud of een paar maanden oud. Deze huiduitslag hebben eenvoudige behandelingen en baby's weinig of geen ongemak veroorzaken.

Pasgeboren Acne

Volgens «««DrGreene.com, kan pasgeboren acne (of baby acne) kort na de geboorte, zo vroeg als twee tot drie weken gebeuren. Pasgeboren acne gebeurt omdat in de definitieve stadia van de zwangerschap, hormonen van de moeder de placenta naar het kind steken, het stimuleren van de olie-klieren, zegt de Mayo Clinic. Deze uitslag presenteert als rode of witte bultjes op het voorhoofd, de tempels of de wangen van de van de baby. Behandeling is eenvoudig: het gebied schoon en droog te houden, en voorkomen van acneproducten, aangezien deze de aanbesteding huid kunnen beschadigen. Deze tijdelijke toestand veroorzaakt geen ongemak voor de zuigeling en laat geen littekens.

Uiterlijk

Pasgeboren acne kan worden moeilijk te onderscheiden van andere baby huiduitslag. Kijken naar de soorten en kleuren van de hobbels zal medebepalend zijn voor de verschillen. Milia is een gemeenschappelijk baby huiduitslag die kan worden verward met baby acne, aangezien zij ook op het gezicht presenteert. Maar milia presenteert als witte hobbels, niet rood. Baby eczeem is een andere gemeenschappelijke huiduitslag die in eerste instantie als rode bultjes net als pasgeboren acne presenteren kan; rode vlekken verschijnen echter ook in baby eczeem. Deze patches kunnen modder of korst en kan worden een beetje ongemakkelijk voor uw baby.

Oorzaken

Baby acne heeft een specifieke oorzaak (maternale hormonen) en verschijnt een paar weken na de geboorte. Milia heeft een specifieke oorzaak evenals: vlokken gevangen op het oppervlak van de huid, de huid zegt de Mayo Clinic. Vaak baby's worden geboren met milia, of het kan beginnen te verschijnen binnen enkele uren of dagen na de geboorte. Baby eczeem kan het gevolg zijn van irriterende stoffen zoals parfums, lotions of bubbelbaden. Eczeem verschijnt meestal tussen de 1 en 5 maanden oud, zegt Shari Nethersole van Children's Hospital in Boston.

Locaties

Milia en baby acne vaak opdagen op dezelfde plaats: het gezicht. Milia zal presenteren als kleine witte bultjes op de neus, wangen of kin. Baby acne zal presenteren als rode of witte bultjes op het voorhoofd, de tempels en de wangen. Hoewel eczeem soms beïnvloeden alleen het gezicht, waardoor beide wangen met rode bultjes en rode vlekken, kan het heel diffuus geworden voor sommige babys, die het hele lichaam.

Behandelingen

Pasgeboren acne en milia op een vergelijkbare manier worden behandeld: de gebieden schoon en droog te houden. Reinigen van het gebied dagelijks met een milde zeep en water is genoeg. Net als pasgeboren acne verdwijnt milia op eigen binnen een paar weken. Met behulp van lotions of crèmes voor deze soorten huiduitslag wordt niet aanbevolen, zegt de Mayo Clinic. Vermijd altijd schrobben of knijpen de hobbels. Sommige baby's zal ontgroeien baby eczeem, terwijl anderen blijven problemen ondervindt met deze uitslag. Baby eczeem kan lastig worden als het blijft hangen, en zij dat een bezoek aan de kinderarts en een steroïde medicatie eisen kan.


gerelateerde artikelen