Wat zijn de symptomen van lage Cortisol niveaus bij kinderen?

July 28

Wat zijn de symptomen van lage Cortisol niveaus bij kinderen?

Cortisol is een soort steroïde hormoon dat komt van nature in het lichaam en is betrokken bij de regulering van de stofwisseling, stressrespons en immuunsysteem verdediging. Kinderen met een abnormaal lage niveaus van cortisol kunnen worden gediagnosticeerd met een aandoening genaamd ziekte van Addison of bijnier insufficiëntie bloed. De symptomen van lage cortisol niveaus bij kinderen kunnen beduidend beïnvloeden van een kind normale groei en ontwikkeling. Een kind dat lage cortisol symptomen vertoont moet zo spoedig mogelijk door een kinderarts worden gezien.

Verkleuring van de huid

Kinderen met lage cortisol niveaus kunnen verkleuring van de ongewone huid als een symptoom van deze aandoening vertonen. In eerste instantie, de huid van de handen of gezicht van een kind kan donkerder dan normaal--een symptoom hyperpigmentatie genoemd. Deze verkleuring van de huid kan worden weergegeven als een zwart-gekleurde sproeten in de regio van de aangetaste huid. Kinderen kunnen ook de ontwikkeling van blauwachtig-zwart patches van de huid rond de lies, genitale regio, tepels of mond, verklaren medische deskundigen in Children's Hospital Boston.

Maagklachten

Maag overstuur symptomen kunnen optreden als gevolg van lage niveaus van cortisol in het lichaam van een kind. Deze maag-gerelateerde symptomen zijn misselijkheid, braken of diarree, meldt the Merck Manual, een online medische encyclopedie voor patiënten en verzorgers. Kinderen die deze symptomen ontwikkelen is mogelijk niet als gevolg van verminderde eetlust tijde maaltijd honger. Diarree kan ook bijdragen tot de abdominale krampen of opgeblazen gevoel in de getroffen kinderen. Als gevolg van deze symptomen, kunnen kinderen met lage cortisol niveaus ervaren gewichtsverlies als gevolg van deze aandoening.

Vermoeidheid

Lage cortisol niveaus kan leiden tot chronische vermoeidheid, waarschuwt de nationale endocriene en metabole ziekten Information Service. Een ouder of verzorger kan merken dat een kind met lage niveaus van cortisol regelmatig dutjes overdag neemt of moeite zich te concentreren heeft terwijl het voltooiing van huiswerk. Toegenomen vermoeidheid kan ook bijdragen tot prikkelbaarheid of depressie, die kan leiden tot een kind ongewoon kieskeurig of chagrijnig moeten worden weergegeven.

Uitdroging en lage bloedsuiker

Kinderen die last hebben van verlies van eetlust als gevolg van lage cortisol niveaus kunnen niet consumeren voldoende hoeveelheden voedsel of vloeistof te handhaven van de energiebehoefte van het lichaam. Dientengevolge, kinderen met deze voorwaarde zijn op risico van de ontwikkeling van uitdroging en lage bloedsuiker, of hypoglykemie, verklaart het beter gezondheid kanaal, een medische informatie website ondersteund door de Australische overheid. Uitdroging vindt plaats wanneer het lichaam verliest overtollige hoeveelheden vloeistof die niet efficiënt aangevuld. Symptomen van uitdroging en hypoglykemie kunnen zijn duizeligheid, hoofdpijn, extreme honger of dorst, vermoeidheid of prikkelbaarheid. Deze symptomen van lage cortisol niveaus bij kinderen kunnen ernstige en getroffen kinderen moeten krijgen verdere evaluatie en zorg van een arts.

Zoute voedsel het hunkeren naar

Kinderen met lage cortisol niveaus verliezen abnormaal hoge niveaus van zout uit hun lichaam door middel van zweten. Dientengevolge, kinderen met deze aandoening kunnen optreden intens hunkeren naar voor zoute voedingsmiddelen zoals aardappels, chips, zoutjes of popcorn, verklaart de nationale endocriene en metabole ziekten Information Service. Toegenomen consumptie van zout moet gekoppeld worden aan grotere vochtinname, zoals hoge niveaus van zout in het lichaam van een kind risico op uitdroging verhogen kunnen.


gerelateerde artikelen