Waarom Is mijn bloedglucose niveau hoger wanneer ik voor het eerst wakker?

September 13

Waarom Is mijn bloedglucose niveau hoger wanneer ik voor het eerst wakker?

Ongeveer 23,6 miljoen mensen in de Verenigde Staten hebben diabetes. Mensen met diabetes niet voldoende insuline produceren of hun cellen insuline niet herkennen. Insuline wordt glucose, uw voornaamste bron van energie, vanuit je bloed in je cellen verplaatst. Zonder insuline, glucose in uw bloed opbouwt en verlaat je lichaam via je urine. Dit betekent dat je lichaam verliest haar voornaamste bron van brandstof, die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Als u diabetes hebt, kan u merken dat uw bloedsuikerspiegel hoger zijn wanneer u zich voor het eerst wakker. Dit kan gebeuren voor een paar redenen.

Bloedsuiker achtergrond

Als u diabetes hebt, u wilt bewaren uw bloedsuikerspiegel zo dicht mogelijk bij normale mogelijk, zegt de Cleveland Clinic. Dit betekent toezicht op uw bloedsuikerspiegel thuis. Er zijn vele ernstige problemen die kunnen voortvloeien uit de niveaus van de glucose die te hoog of te laag is, zegt het "dagboek van klinische endocrinologie en metabolisme." Het gaat hierbij om hart-en vaatziekten, beroerte, blindheid, ziekte en zenuw nierschade. Volgens MedlinePlus, zal uw bloedsuiker controle u helpen om patronen in uw niveaus, potentieel waarschuwen u om het feit dat uw niveaus hoog in de ochtend zijn te zien.

Dawn fenomeen

Het fenomeen van de dageraad is de naam voor hoge bloedsuikerspiegel in de vroege uurtjes van de ochtend. De American Diabetes Association stelt vast dat dit plaatsvindt of u diabetes of niet hebt, maar het is vooral bekend als u uw bloedsuikerspiegel elke ochtend controleren. Het is te wijten aan natuurlijke lichaam wijzigingen die optreden terwijl je slaapt. Wanneer u in uw diepste slaap, meestal tussen middernacht en 3 uur, heeft uw lichaam weinig behoefte aan insuline. Volgens de Cleveland Clinic, insuline u nemen tijdens de avond oorzaken uw bloedsuikerspiegel dalen scherp op dit moment. Tussen 3 uur's ochtends en 8 uur 's morgens, uw bedtijd dosis insuline begint te slijten en je lichaam ook begint te vrijgeven opgeslagen glucose in voorbereiding voor uw dag vooruit en hormonen waardoor je lichaam minder gevoelig voor insuline. Deze combinatie van gebeurtenissen betekent hoge bloedsuikerspiegel niveaus wanneer je wakker wordt.

Somogyi Effect

Ook bekend als zegt rebound hyperglycemie, de Somogyi effect wegens meer slechte diabetes beheer dan de natuurlijke oorzaken van het verschijnsel van de dageraad is, de Cleveland Clinic. In sommige gevallen nemen teveel insuline eerder in de avond, of geen genoeg van een snack voor het slapen gaan zorgt ervoor dat uw bloedsuiker te laag DIP tijdens de nacht. Dit resulteert in je lichaam vrijgeven van hormonen om te proberen om te verhogen uw suiker niveaus, wat leidt tot hoge niveaus wanneer je wakker. Als alternatief, als uw dosis langwerkende insuline voor het slapengaan niet genoeg is, u ook wellicht hoge bloedsuikerspiegel in de ochtend.

Test

Om te bepalen dat als uw niveaus van de glucose van het bloed van hoge ochtend als gevolg van het verschijnsel van dawn of het Somogyi-effect, uw arts zal waarschijnlijk vragen u om te controleren uw bloedsuikerspiegel tussen 2 uur en 3 uur voor meerdere nachten in een rij. Als je consequent laag op dit moment zijn, ondervindt u het waarschijnlijkst het Somogyi effect. Als uw niveaus normaal of hoog zijn, is er een grotere kans dat uw hoge niveaus te wijten aan het fenomeen van de dageraad zijn.

Behandeling

De juiste behandeling voor u is afhankelijk van wat uw bloedsuikerspiegel 's nachts zijn. Uw arts kan voorstellen dat u de tijd die u uw avond dosis langwerkende insuline neemt veranderen, wijzigen van de soort insuline die u voor het slapen nemen, neem extra insuline overnachting, verhoging uw ochtend dosis insuline of switch naar een insulinepomp, die zal vrijlating extra insuline in de ochtend. Uw arts kan ook suggereren dat u niet eten van een koolhydraat-snack voor het slapengaan, of een lichtere ontbijten.


gerelateerde artikelen