5 dingen die je weten moet over het controleren van een wond voor infectie

August 16

Wanneer de wonden geïnfecteerd raken

Elke wond, of een gesneden, schuren, branden of punctie heeft de potentie om besmet raken als je niet behandelen en goed verzorgen. Wondinfectie kan leiden tot schade aan weefsel en de huid, die vervolgens tot ernstige complicaties, leiden kan zodat u eventuele geïnfecteerde wonden onmiddellijk moet behandelen. Als u de zorg voor een wond regelmatig en houd het schoon en droog, zal de kans op het besmet te raken minimaal zijn. Om te zorgen voor het beste, is het belangrijk om te weten de juiste procedure voor het controleren van een wond voor infectie.

Horloge voor roodheid

Elke wond uiteraard zal rood in sommige gebieden omdat het vlees en het weefsel in het gebied is beschadigd, maar er een verschil tussen normale wond roodheid en roodheid van de infectie is. Een gezonde wond zal rood worden in de directe omgeving waar de huid is gebroken of verbrand; Naast sommige roodheid, kunnen er enkele blauwe plekken op de huid rond de gewonde gebied ook. Zoek naar lichte roodheid rond de buitenkant van het wond gebied of roodheid dat zich in vlekken of een thready patroon uit vanuit de wond site verspreidt. Deze roodheid kan duiden op een geïnfecteerde wond.

Vloeistoffen kunnen u veel vertellen

Wanneer u de dressing wijzigt of behandeling op de gewonde gebied toepassen, kijk naar eventuele vocht uit de wond. Het is niet ongebruikelijk voor wonden te sijpelen een beetje als de huid reparaties zelf. Gezonde wonden zal sijpelen heldere vloeistof voor een korte periode van tijd, dan stoppen als ze genezen. Vloeistoffen die bewolkt, geel of groen in kleur, of die sijpelen in grote hoeveelheden of gedurende een grote tijd zou een teken van infectie.

Nemen van uw wond temperatuur

De temperatuur van uw wond kan daadwerkelijk u helpen weten of de wond gezond is. Verwijder pleisters of verbanden en laat de wond te ademen gedurende ongeveer tien minuten, dan plaatst u uw hand over het gebied. Een gezonde wond moet dezelfde temperatuur als de rest van uw huid. Een geïnfecteerde wond voelt warm aanvoelt en de huid eromheen zullen extra mals.

Meten van uw pijn

Pijn is onvermijdelijk, wanneer u bent verwond, maar de pijn van een gezonde wond verminderen moet als de wond geneest. Als een wond is besmet blijft gekwetst en kloppen lang nadat het moet worden begonnen met genezing. Pijn van een wondinfectie kan schieten of naar buiten stralen vanuit de wond site en voelt duidelijk verschillend van de eerste pijn van de wond. Dit is een indicatie dat uw wond niet gezond is en dat verdere behandeling noodzakelijk kan zijn.


gerelateerde artikelen