Aanbevolen Vaccinaties voor reizen naar Honduras

September 5

Aanbevolen Vaccinaties voor reizen naar Honduras

Honduras biedt stellaire snorkelen en duiken in de Bay Islands, intrigerende Maya ruïnes op de Copan en mogelijkheden voor kanoën en wandelen. Dus naast het krijgen van uw badpak en camera klaar, make gezondheid een topprioriteit bij de voorbereiding van dit Midden-Amerikaanse land te bezoeken. Voor het vertrek, regelen voor de aanbevolen vaccins vroeg genoeg dat ze bieden volledige bescherming wanneer je aankomt.

Hepatitis A

Een virale ziekte van de lever, hepatitis A meestal wordt overgedragen van de ene persoon naar de andere via besmet voedsel en water, maar is gemakkelijk voorkomen door een vaccin. De incidentie van hepatitis A is sterk gekoppeld aan sociaal-economische ontwikkeling, hetgeen betekent dat reizen naar ontwikkelingslanden als Honduras wordt geleverd met een hoger risico van blootstelling. Twee dosissen van het hepatitis-A vaccin worden aanbevolen voor bescherming op lange termijn.

Hepatitis B

Deze gemeenschappelijke en ernstige infectie van de lever wordt overgedragen via besmette lichaamsvloeistoffen--bloed of die uitgewisseld tijdens onbeschermde seks. Drie schoten van de hepatitis B-vaccin levenslange bescherming bieden en zijn aanbevolen voor reizigers naar Honduras door de Centers voor Disease Control and Prevention. Proberen om het vaccin goed voor reizen, als je wachten voor een maand moet vóór de ontvangst van de tweede schot en vervolgens zes maanden vóór de derde injectie.

Tyfus

Tyfus kan potentieel dodelijk blijken. Het rekenblad meestal via besmet voedsel en drank, maar het kan ook worden overgedragen van persoon tot persoon. Hoewel het is zeldzaam in de VS, is tyfus gebruikelijk in plaatsen met slechte riolering en water-systemen, met inbegrip van Honduras. Het buiktyfus vaccin kan worden een reeks van vier pillen, waarin ongeveer vijf jaar of immuniteit, een schot, dat zal houden je veilig voor ongeveer twee jaar.

Hondsdolheid

Afhankelijk van hoe lang u in Honduras of de plaatsen die u bezoeken zult zult, kunnen een rabiesvaccin een slim idee. Reizigers van plan te besteden veel tijd buiten, met name in plattelandsgebieden, overwegen het vaccin om hen te beschermen in het geval van een dierlijke beet. Krijgen een rabiës geschoten is des te belangrijker voor lange reizen en voor degenen die betrokken zijn bij activiteiten die hen in contact met wilde dieren, zoals vleermuizen bracht.

Generaal vaccins

Hoewel bepaalde gespecialiseerde vaccins zijn nodig voor een bezoek aan Honduras, zorg ervoor dat je up to date en beveiligd tegen de meest voorkomende ziekten ook. Alle reizigers naar het land moeten een BMR-vaccin, waardoor mazelen, bof en rubella. Zorg ook voor u hebben een DPT vaccin om te voorkomen dat aanbestedende difterie, kinkhoest en tetanus, naast een poliovaccin.


gerelateerde artikelen