Symptomen van een gescheurde gewrichtsbanden in de vinger

December 6

Symptomen van een gescheurde gewrichtsbanden in de vinger

Overzicht

Ligamenten zijn sterke banden van bindweefsel die verbinding maken van bot tot bot. Deze structuren houdt uw gewrichten stabiel terwijl u beweegt. Vinger ligament letsel kunnen op lange termijn complicaties veroorzaken als ze niet tijdig worden gediagnosticeerd. Zelfs met de juiste behandeling, kunnen permanente vinger misvormingen ontwikkelen. Raadpleeg uw arts als u symptomen van een gescheurde vinger ligament.

Gezamenlijke instabiliteit

Ligamenten steunen elke kant van uw individuele vinger gewrichten. Deze structuren houd je vinger botten in goede positie. Gewrichtsbanden aan beide zijden van de middelste gewricht van je vingers zijn meestal gewond. Dergelijke verwondingen worden soms aangeduid als "vastgelopen vingers." Wanneer een arts druk voor een gezamenlijke die heeft geleden een ligament traan geldt, merkt ze dat de vinger overdreven verhuist naar één kant, die aangeeft dat het ligament is uitgerekt of gescheurd. Gezamenlijke instabiliteit kan ook houden u van volledig buigen of strekken van uw vinger.

Buitensporige mobiliteit

De volar plaat is een stevige band van bindweefsel, overschrijding van de voorzijde van de gewrichten in het midden van je vingers. Deze structuren te voorkomen dat uw vingers te ver naar achteren buigen. Volar platen kunnen worden geheel of gedeeltelijk gescheurd--vooral als uw vinger naar achteren wordt gedwongen. Een volar plaat letsel kan ook stuk bot, genaamd een Avulsiefractuur verwijderen. Hyperextensie, of overmatig achterwaarts buigen, kan een teken van een gescheurde volar plaat. Deze schade kan ook leiden tot het gewricht van de vinger te ontwrichten, waardoor de vinger verschijnen krom.

Pijn en zwakte

Vinger ligament letsel veroorzaken meestal scherpe pijn in het getroffen gewricht. Het gebied kan ook vermorzelen, en uw hele vinger kan opzwellen. Deze symptomen optreden kort na letsel. Binnen een paar weken verdwijnen blauwe plekken en zwelling meestal. Pijn blijft echter vaak maandenlang zoals het ligament geneest. Zwakte van de vinger kan ontwikkelen met verminderde gezamenlijke stabiliteit, fijne motorische taken moeilijk maken.


gerelateerde artikelen