Galblaas infectie symptomen

October 21

Galblaas infectie symptomen

Infectie van de galblaas is een ernstige, potentieel levensbedreigende complicatie van galsteen ziekte. Infectie treedt meestal op vanwege galsteen obstructie van één van de leidingen die het vervoer van de gal uit de galblaas naar de darm. Bacteriën in de gal kunnen leiden tot gangreen van de galblaas, breuk, abces of een besmetting van de bloedbaan. Herkennen van de symptomen die duiden op dat een infectie van de galblaas bewijst belangrijk, als deze voorwaarde vereist dringende medische behandeling.

Koorts

Koorts is een karakteristieke symptoom van galblaas infectie, constateert de medische referentietekst "Harrison van Principles of Internal Medicine." Omdat koorts meestal niet met een ongecompliceerde galblaas aanval optreedt, is de aanwezigheid van koorts een belangrijke onderscheidende kenmerk dat naar het aanwezig zijn van infectie verwijst. Is het meest voorkomende symptoom van galblaas en gal systeem-infectie, die zich in meer dan 90 procent van de patiënten in de referentietekst "Chirurgische behandeling, Evidence-Based en probleemgerichte," Drs. Chi-Leung Liu en Sheung-Tat Fan verslag dat koorts.

Een plotselinge temperatuur piek in iemand met galblaas-gerelateerde symptomen en een low-grade koorts kan duiden op de ontwikkeling van de galblaas gangreen, breuk of de ontwikkeling van een infectie van de bloedbaan.

Ernstige pijn

Galblaas infectie veroorzaakt meestal ernstige pijn, die meestal in de bovenbuik rechts of midden begint. Dit is dezelfde positie van pijn geassocieerd met een ongecompliceerde galblaas aanval. Na verloop van tijd, echter, de pijn neemt toe in intensiteit en meer wordt veralgemeend, een kenmerk waarmee onderscheid een infectie van de galblaas van een galblaas aanval. De pijn is ook meer blijvende dan die van een eenvoudige galblaas aanval. "The Merck Manual voor Healthcare Professionals" meldt dat galblaas-achtige pijn, dat meer dan zes uur verwijst naar de mogelijkheid van nieuwe-onset galblaas infectie of ontsteking duurt.

De rechter boven buik is meestal inschrijving aan druk tijdens lichamelijk onderzoek. Tekenen van ontsteking van de buikholte optreden vaak, zoals adem-stoppen pijn met diepe inademing. De spieren van de buikwand kunnen onwillekeurig contract wanneer de buik wordt gedrukt op, een teken dat bekend staat als het bewaken van de buik. Niet aflatende stijfheid van de spieren van de buikwand kan duiden op galblaas gangreen.

Tijdelijk verminderde buikpijn, gevolgd door de terugkeer van ernstige, gegeneraliseerde pijn kan het signaal van galblaas breuk. Pijn voorbij kort wanneer de druk in de galblaas is verlicht door breuk van het orgel, maar retourneert als de besmette gal de buikorganen en de holte vervuilt.

Gastro-intestinale storingen

Verlies van eetlust, misselijkheid en braken komen vaak met een geïnfecteerde galblaas, hoewel deze symptomen blijken ook gemeen met een eenvoudige galblaas aanval. Abdominale zwelling veroorzaakt door daalde van intestinale activiteit in reactie op galblaas infectie of ontsteking kan zich ook voordoen, merkt "Harrison van Principles of Internal Medicine."

Hartkloppingen, snelle ademhaling en verwarring

Een race heartbeat, snelle ademhaling en verwarring zijn typische symptomen van shock, die ontwikkelen kan als een galblaas infectie zich naar de bloedbaan uitbreidt, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center. De ontwikkeling van shock is een medische noodsituatie.


gerelateerde artikelen