Kan je teveel fruit & groenten eten?

August 25

Kan je teveel fruit & groenten eten?

Als het gaat om voedsel, zijn er enkele gevallen wanneer te veel van het goede schadelijk kan zijn. Neem ijs sundaes, bijvoorbeeld, of gefrituurde kaas wrongel. U kan zelfs overdrijven door het eten van te veel fruit en groenten, maar u zou moeten consumeren van een grote hoeveelheid om te zien een nadelig effect op het lichaam.

Teveel Fruit

Als gewicht uw primaire zorg is, is het makkelijker om te gaan overboord met fruit dan met groenten. Dr. Melina Jampolis, arts voeding specialist voor «««CNN.com, schreef in een artikel van 2009 dat vruchten ongeveer drie keer de gemiddelde calorietelling groenten, hebben zodat u tot een maximum van drie porties per dag plakken moet als u wilt afslanken. De diensten van de voeding Providence geregistreerde diëtist die Terese Scollard schreef dat veel meer dan 2 kopjes fruit per dag eten betekent dat je kan worden volgt een onevenwichtige voeding die niet voldoen aan de voedingsbehoeften van andere voedselgroepen.

Te veel groenten

Caloriewise, is het moeilijker om overindulge op groenten, omdat de meeste zijn slechts ongeveer 35 calorieën per portie. Gelicentieerde voedingsdeskundige Monica Reinagel suggereert het beperken van zetmeelrijke groenten zoals Yam, aardappelen, maïs, bonen en erwten, maar geen zorgen te maken over het eten van te veel andere verse groenten. Als u bent meer dan zeven porties groenten per dag downing en uw huid op een oranje tint neemt, bent u ongewild afvallen of ondervindt u onaangename spijsvertering symptomen, probeer back-op de groenten en het zien van uw arts.

Teveel vezels

Kan je teveel fruit & groenten eten?

Veel fruit en groenten zijn natuurlijk rijke bronnen van vezels. Vezel, in aanbevolen hoeveelheden, is één van de gezondste voedingsstoffen voor je lichaam – het stimuleert gezonde spijsvertering, voorkomt pieken van de bloedsuiker, verlaagt cholesterol en bloeddruk niveaus, honger pangs verlicht en verlaagt het risico op obesitas en voortijdige dood. Maar teveel vezels kan negatieve gevolgen hebben. Volgens de afdeling van de gezondheid van de Columbia-universiteit, kan overtollige vezel in uw dieet leiden tot tekorten, buikpijn, spijsverterings problemen en zelfs het blokkeren van het maag-darmkanaal.

Een gezonde balans

Kan je teveel fruit & groenten eten?

Tenzij je consequent meer dan vier porties van fruit en zeven porties groenten per dag eet, je waarschijnlijk meer voordelen dan kwaad van uw vers voedselgewoonte genieten. Het gezondste dieet is er een die evenwichtig, echter, dus eet veel volkorengranen, magere eiwitten en vetarme zuivelproducten samen met uw fruit en groenten. Krijg het startsein van uw arts voordat u grote wijzigingen in uw huidige eten plan.


gerelateerde artikelen