Is lijnzaadolie een goede remedie voor chronisch droge ogen?

August 2

Is lijnzaadolie een goede remedie voor chronisch droge ogen?

Chronisch droge ogen voelen zich vaak moe en ongemakkelijk. Misschien voel je alsof je een vreemd lichaam in uw oog, of uw visie kan vervagen. Veel mensen maken gebruik van oogdruppels te behandelen van deze symptomen van droge ogen, maar de druppels niet bieden een remedie voor de aandoening zelf. Omega-3 vetzuren, zoals die gevonden in lijnzaadolie, kan bieden enkele voordelen voor de behandeling van uw aandoening chronisch droge ogen.

Oorzaak

Mogelijk hebt u chronisch droge ogen als gevolg van uw eye's onvermogen om voldoende tranen produceren, of je tranen van een lage kwaliteit kunnen zijn. Lijnzaadolie niet kan aanmoedigen de klieren rond uw ogen te produceren meer tranen. Echter, de vetzuren kan helpen verbeteren van de kwaliteit van de scheur en bieden enige verlichting van de symptomen veroorzaakt door een ontsteking van droge ogen, de Mayo Clinic zegt.

Dosering

Een gemiddelde dosis van lijnzaadolie vaak bestaat uit 1 tbsp. aan 2 tbsp. per dag, wordt uitgelegd van de Universiteit van Maryland Medical Center. Altijd volg dan het advies van uw arts. Vergeet niet te houden lijnzaad olie in uw koelkast en te voorkomen dat het in licht; Dit kan de voedingswaarde vernietigen.

Alternatieven

In plaats van lijnzaadolie kunt u lijnzaad capsules innemen of grond lijnzaad die u kunt strooi over voedingsmiddelen of toevoegen aan levensmiddelen bij het koken gebruiken. U kunt ook kiezen voor het gebruik van visolie, waarin de gunstige omega-3 vetzuren die droge ogen kunnen helpen. U kunt voedsel toevoegen aan uw dagelijkse inname die aanbieden van omega-3 vetzuren. Deze voedingsmiddelen bevatten zalm, tonijn, walnoten en koolzaadolie, zegt MayoClinic.com.

Extra behandeling

Lijnzaadolie kan duren om te helpen uw symptomen van droge ogen, of u kunt vinden dat u nog steeds milde symptomen ondervinden. Werken met uw oog arts of gezondheidszorg provider met een behandelplan te komen. Hierbij kan het gebruik van kunsttranen, inpluggen van de traanbuisjes om te voorkomen dat de scheur drainage of het gebruik van een medicijn ter bevordering van de productie van de scheur, verklaart de American Optometric Association.

Overwegingen

Voordat u met behulp van lijnzaadolie begint, bespreken uw supplementen, medicijnen en algehele gezondheid met uw gezondheid vakman. Uw zorgverzekeraar kan ook helpen bepalen de dosis van lijnzaadolie die de meeste voordelen voor uw chronische droge ogen en algemene gezondheid bieden kan.


gerelateerde artikelen