Chinese kruiden voor geblokkeerde menstruatie

September 5

Amenorroe is wanneer u zijn niet menstrueren. Primaire amenorroe treedt op wanneer u niet een menstruatie door de leeftijd van 16 hoeft. Secundaire amenorroe treedt op wanneer u al eerder menstruatie en dan mis je drie of meer punten op rij. Secundaire amenorroe komt vaker voor en kan optreden als gevolg van stress, zwangerschap, geboortebeperking pillen, medicijnen, borstvoeding, laag lichaamsgewicht, hormonale onevenwichtigheden, schildklierproblemen, buitensporige oefening, baarmoeder littekens, hypofyse-tumor of primaire ovariële insufficiëntie. Chinese kruiden kunnen helpen oplossen van geblokkeerde menstruatie en je menstruatie regelen als u niet zwanger bent. Overleg met een gecertificeerde Chinese kruidkundige alvorens Chinese kruiden voor geblokkeerde menstruatie.

Hong Hua

Hong hua is ook bekend als Saffloer. Het kan heeft een stimulerend effect op de baarmoeder en bevorderen de bloedsomloop en behandelen van amenorroe en menstruatiepijn. Volgens John Chen, een Chinese medische herbologist en farmacoloog is hong hua een van de meest gebruikte kruiden in China voor verloskundige en gynaecologische problemen. Bij gebruik in grote doses kan het helpen breken van stagnerende bloed en bevorderen van de menstruatie. Dit kruid kan ook helpen verminderen en voorkomen van de uteriene vleesbomen en ovariële cysten.

Tao Ren

Tao ren, ook bekend als perzik zaad, kan sterk bloedcirculatie te activeren en breken van stagnerende bloed. Dit maakt het bruikbaar bij het bevorderen van de menstruatie en oplossen van amenorroe. Volgens Chen tonen studies aan dat tao ren helpt breken en de vorming van bloedstolsels te voorkomen. Dit kruid kan ook menstruatiepijn verminderen en helpen reguleren uw menstruatie. Een bijkomend voordeel van tao ren is dat het bevat essentiële vetzuren die helpen kunnen je darmen bevochtigen en oplossen van constipatie.

Yi Mu Cao

Yi mu cao is Hartgespan kruid. Het is een van de meest gebruikte kruiden voor menstruatie stoornissen, volgens Chen. Dit kruid kan stimuleren en reguleren van de bloedcirculatie in de baarmoeder, waardoor het heilzaam voor amenorroe en onregelmatige menstruatie. Yi mu cao kunt ook menstruatie en postpartum buikpijn verminderen. Studies tonen aan dat dit kruid antiplatelet acties heeft en de vorming van bloedstolsels voorkomt.

Ze Lan

Ze lan of lycopus, bloedsomloop kan stimuleren en heeft een opwarming van de aarde effect op de voortplantingsorganen. Dit kruid kan bevorderen van menstruele bloedstroom, behandelen van amenorroe en onregelmatige menstruatie en verminderen van menstruele en postpartum buikpijn. Een bijkomend voordeel van ze lan is dat het behandelt kneuzingen, zweren, pijn en zwellingen. Dit kruid heeft ook een mild diureticum effect en kan het verminderen van oedeem en zwelling.

Chuan Niu Xi

Chuan niu xi is ook bekend als cyathula. Dit kruid kan krachtig bloedcirculatie in de baarmoeder te bevorderen. Het kan behandelen amenorroe, onregelmatige menstruatie en pijnlijke periodes. Een bijkomend voordeel van chuan niu xi is dat het ook kan omgaan met musculoskeletale pijn, urineweginfecties en acute neusbloedingen.


gerelateerde artikelen