Waarom gevoel van eigenwaarde Is belangrijk voor kinderen

October 28

Waarom gevoel van eigenwaarde Is belangrijk voor kinderen

Terwijl uw kind om te groeien en ontwikkelen tot een gelukkig, zelfverzekerd persoon willen normaal voor veel ouders is, is het niet altijd duidelijk hoe u kunt helpen dit doel bereiken. Elk kind is anders, en zelfs kinderen binnen dezelfde familie kunnen hebben verschillende behoeften en problemen. Enkele overwegingen--zoals eigenwaarde--zijn universeel belangrijk voor alle kinderen.

Identificatie

Gevoel van eigenwaarde is in zijn eenvoudigste definitie, de manier waarop je je voelt over jezelf. Wanneer kinderen vertrouwen over zichzelf en hun vaardigheden voelen, hebben ze goed gevoel van eigenwaarde. Kinderen die het gevoel dat ze niet graag door familie of peer groepen gezien je of die geneigd te geloven hun inspanningen tot mislukking leiden zal hebben slechte gevoel van eigenwaarde. Gevoel van eigenwaarde is een maatregel van algemene geestelijke gezondheid van kinderen.

Tijdsbestek

Gevoel van eigenwaarde ontwikkelt gedurende het hele leven van uw kind en serveert verschillende doeleinden in verschillende fasen, volgens de pediatrische professionals op de website KidsHealth. Bijvoorbeeld, ontwikkelen baby's persistentie-- en de overtuiging dat ze dingen door inspanning--kunnen bereiken wanneer ze hoe om te rollen leren, zitten en staan op hun eigen na herhaalde pogingen. Peuters ontwikkelen gevoel van eigenwaarde als ze mijlpalen zoals aankleden zelf of met behulp van de badkamer, waardoor ze het vertrouwen te bereiken meer mijlpalen te bereiken. Naarmate kinderen ouder worden, spelen relaties met collega's en andere volwassenen een rol bij de ontwikkeling van hun gevoel van eigenwaarde.

Betekenis

Gevoel van eigenwaarde is belangrijk omdat het rechtstreeks van invloed op de manier waarop kinderen dagelijks handelen volgens het nationale netwerk voor Child Care. Van uw kind gevoel van eigenwaarde is van invloed op zijn vriendschappen met andere kinderen, zijn succes op school, zijn vermogen om te gaan met problemen en zijn algehele vertrouwen.

Voordelen

Helpen uw kind goed gevoel van eigenwaarde ontwikkelen heeft verschillende voordelen, volgens de nationale Mental Health informatie Center. Kinderen met een gezond zelfbeeld zijn beter uitgerust om het omgaan met groepsdruk en verantwoordelijkheid dan kinderen die slecht over zichzelf voelen. Ook zijn de kinderen met goed gevoel van eigenwaarde beter kunnen omgaan met sterke emoties, zowel de goede als de slechte, en kunnen omgaan met uitdagingen en frustraties wanneer ze zich voordoen.

Verstrekken van lof

Beloon uw kinderen als ze vertonen van oprechte inspanning of in activiteiten slagen, en kritiek op uw kinderen vermijden met behulp van schaamte of spot. Moedig uw kinderen te denken beslissingen en de gevolgen daarvan, en laat hen proberen op te lossen van hun eigen problemen in plaats van springen automatisch om hen te helpen.


gerelateerde artikelen