Activiteiten voor bipolaire wanorde

July 12

Activiteiten voor bipolaire wanorde

De bipolaire wanorde, kortweg manic-depressive ziekte, is een aandoening van de hersenen waardoor veranderingen in het energieniveau, stemming en activiteitenniveaus de mogelijkheid om het bereiken van de doelstellingen en taken tijdig. Volgens de National Institute of Mental Health, ongeveer 5,7 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten lijden aan bipolaire wanorde, en kinderen met een ouder of broer/zus, die lijdt aan de wanorde zijn vier tot zes keer meer kans om te lijden aan bipolaire wanorde zelf.

Oefening

Oefening kan endorfines lage periodes stimuleren en helpen mensen met bipolaire wanorde gevoel meer in evenwicht. Outdoor activiteiten zoals wandelen, bergbeklimmen, trail joggen en skiën kan nuttig aangezien wordt in de natuur kan een kalmerend effect hebben. Ga naar de sportschool, hardlopen op een loopband, spelen een sport of tillen gewichten zijn echter ook geschikte activiteiten.

Huishoudelijke activiteiten

Sedentaire activiteiten zoals TV-kijken kunnen leiden tot depressie of angst omdat zij niet volledig stimuleren, volgens Jay Miklowitz, auteur van "De bipolaire wanorde Survival Guide." Vervang hen met huishoudelijke activiteiten zoals schoonmaken, doen van Wasserij, afwassen, stofzuigen of geven van een huisdier een bad.

Sociale activiteiten

Ontmoeting met vrienden en familie om te praten of gewoon tijd kan profiteren mensen met bipolaire wanorde. -- En houden--regelmatige plannen met vrienden of familie. Ga naar de sportschool met een vriend, beginnen een boekenclub, nemen een kookles of ontmoeten voor een kopje koffie een keer per week. De activiteit maakt niet zo veel als het bedrijf uit. Niet ontmoet vrienden in een bar, echter; mensen met bipolaire wanorde moeten Vermijd alcohol.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk kan helpen mensen met bipolaire wanorde vulling tijd en terug te geven aan degenen in nood, die hen het gevoel meer evenwichtige kan helpen. Betrek jezelf bij charitatieve activiteiten op basis van persoonlijke interesses of hobby's. Bent u een goede kok, vrijwilliger bij de gaarkeuken. Hebt u een manier met woorden, helpen met een programma van de alfabetisering van volwassenen in uw omgeving.

Vermindering van stress activiteiten

Stress-reducerende activiteiten kunnen helpen sommige mensen met bipolaire wanorde ontspannen na een dag hard. Deep-ademhaling oefeningen, yoga, meditatie en visualisatie kunnen al helpen verminderen stress. Doen dergelijke activiteiten een paar uur vóór bedtijd ook nuttig zijn hypomanische periodes kunnen, wanneer energieniveaus hoger zijn en rusteloosheid ingesteld.


gerelateerde artikelen