Wat zijn de korte termijn schadelijke invloeden veroorzaakt door Crystal Meth?

January 11

Kristalmethamphetamine of crystal meth, is een zuivere vorm van metamfetamine dat kan worden gerookt, ingeslikt of ingeademd. Deze kunstmatige stimulerende invloed op het centrale zenuwstelsel, waardoor de fysiologische en psychologische afhankelijkheid. Op korte termijn en lange termijn effecten zijn schadelijk en relatief eenvoudig te herkennen.

Gedragsveranderingen

Omdat crystal meth stimuleert de hersenen te verhogen van verschillende neurotransmitters die invloed hebben op de hersenen "beloningssysteem", kan de drug verheffen van iemands humeur en euforie veroorzaken. Zodra de effecten hebben gedragen uit--binnen zes tot 12 uur--begint het tegenovergestelde optreden. Gebruikers kunnen onmiddellijk worden geageerd, gewelddadige, agressief en grillig. Het is ook mogelijk om te ervaren van angst, paranoia en auditieve en visuele hallucinaties, samen met moorddadige of suïcidale gedachten.

Wijzigingen van de eetlust

Crystal meth bootst de lichaamseigen natuurlijke "fight of vlucht" reactie. Wanneer dit gebeurt, herkent een gebruiker vaak geen gevoelens van honger. Niet verrassend, leidt deze onnatuurlijke eetlust onderdrukking tot dramatische gewichtsverlies.

Slaapstoornissen

Crystal meth interfereert met de hersenen kunnen herkennen van de behoefte aan slaap en biedt gebruikers met langdurige periodes van alertheid. Slapeloosheid is dus een veelvoorkomende bijwerking op korte termijn. Volgens het PfP een Drug-vrij Amerika website omvat een gemeenschappelijke indicator dat iemand meth gebruikt niet slapen voor overal twee tot drie dagen.

Cardiovasculaire zorg

Crystal meth-gebruik kan produceren gevaarlijke cardiovasculaire effecten, zoals een versnelde hartslag en hoge bloeddruk. Gevolgen van deze korte termijn bijwerkingen zijn sterk genoeg om het veroorzaken van pijn op de borst- en lijnkenmerken evenals en onomkeerbare schade aan de nieren en de bloedvaten in de hersenen.

Neurologische problemen

Tremoren en convulsies, samen met hyperthermie, zijn enkele van de fatale neurologische bijwerkingen veroorzaakt door gebruik van crystal meth. Hyperthermie kan veroorzaken van iemands lichaamstemperatuur stijgen zo hoog als 108 graden Fahrenheit.

Bijwerkingen tijdens de zwangerschap

Wanneer gebruikt door zwangere vrouwen, het partnerschap voor de notities van een Drug-vrij Amerika dat crystal meth kan leiden tot vroeggeboorte. Daarnaast zijn de aangeboren afwijkingen, misvormingen van het hart en gespleten gehemelte ook mogelijk. Baby's van crystal meth verslaafden ook geboren kunnen worden verslaafd en onmiddellijk zal vertonen van tremoren en overmatig huilen.


gerelateerde artikelen