Niveaus van natrium en waterverbruik

December 25

Niveaus van natrium en waterverbruik

Natrium is een mineraal dat je lichaam wordt gebruikt als een elektrolyt omdat het elektrische signalen in lichaamsvloeistoffen voeren kan. Als zodanig, zijn elektrolyten belangrijk voor de functie van de zenuw, spiertonus en de distributie van water door het hele lichaam. Soms onttrekt of bronwater bevat relatief hoge niveaus van natrium, die tot een hoge bloeddruk bijdragen kan. Aan de andere kant, het drinken van teveel gezuiverd water verdunt het natrium in uw lichaam en leidt tot andere gezondheidsproblemen.

Natriumhydroxide als een elektrolyt

Natrium is dat de belangrijkste positief geladen elektrolyt of catie, in extracellulaire vloeistof, die het plasma buiten uw cellen is. Natrium werken, soort van als een pomp, met kalium, de belangrijkste Kation in je cellen. Deze natrium - kalium pomp regelt de hoeveelheid water in het lichaam en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen en afvalstoffen naar en uit cellen. Natrium werkt ook in combinatie met chloride, dat is de belangrijkste negatief geladen elektrolyt of anion, in de extracellulaire vloeistof. De concentratie van elektrolyten worden gecontroleerd door een scala aan hormonen die worden gefabriceerd in uw nieren en de bijnieren die bovenop je nieren zitten.

Teveel natrium

In de natuur combineert natrium meestal met chloride of andere mineralen aan formulier zouten. De standaard Amerikaanse dieet is relatief hoog in natrium omdat zout wordt vaak toegevoegd aan voedsel om smaak te verbeteren of om op te treden als conserveermiddel. Normale natrium concentraties in het plasma moet tussen 135 en 145 millimol per liter bloed. Hoger niveau dan dit worden genoemd hypernatremia, die meestal veroorzaakt wordt door hoge-natrium eten of niet drinken van voldoende water. Nochtans, verbruikt water hoog gehalte aan natrium kan ook bijdragen aan hypernatremia. Drinkwater in de Verenigde Staten heeft doorgaans minder dan 50 milligram natrium per liter, hoewel huishoudelijk water "weekmakers" en verontreinigde wells hogere niveaus hebben. Symptomen van hypernatremia zijn onder meer overmatige dorst, oedeem, stemmingswisselingen en verhoogde bloeddruk.

Te weinig natrium

Een zoutarm concentratie in uw plasma wordt genoemd hyponatremia, die meestal met ernstige nier-, lever- of hart-en vaatziekten optreedt, maar het kan ook worden geactiveerd door overvloedig zweten of water "intoxicatie." Zweten excretes zout via uw huid, terwijl het drinken van teveel water, vooral als het is gefilterd of gedistilleerd, verdunt de concentratie van natrium in uw plasma. Marathonlopers en triathleten zijn met een hoog risico van hyponatremia als ze vullen verloren vloeistoffen met water dat niet elke elektrolyten bevatten. Symptomen van hyponatremia zijn ernstige spier krampen, hersenen zwelling, hoofdpijn, lage bloeddruk en veranderde hartritme en tarief.

Aanbevolen inname

Gezonde volwassenen meestal moeten verbruiken ten minste 500 milligram natrium per dag, maar ze Beperk consumptie minder dan 2400 mg. Ter vergelijking consumeren meest volwassen Amerikanen meer dan 4000 mg natrium per dag. In termen van wateropname, acht glazen water per dag is een goede richtlijn, maar het hangt af van uw activiteitenniveau en het klimaat waar u woont. Mensen die actief en woon in hete, vochtige klimaten zal waarschijnlijk moeten meer water; zij moeten ook overwegen hydraterende met vloeistoffen die elektrolyten, zoals verse jus d'orange bevatten.


gerelateerde artikelen