Glutenallergie & hoest

September 13

Glutenallergie & hoest

Gluten is een eiwit gevonden in vele soorten granen, zoals tarwe, gerst, rogge en triticale. Eiwitten zijn gemeenschappelijke triggers van de allergieën van het voedsel, en gluten valt in deze categorie. Mensen die het produceren van Immunoglobulin E antilichamen tegen gluten ontwikkelen een allergie, die geassocieerd met veel symptomen wordt, met inbegrip van een hoest. Als u vermoedt u een voedselallergie dat, moet u uw arts raadplegen. In sommige gevallen een voedselallergie kan leiden tot een levensbedreigende anafylactische shock.

Tarwe allergie

Tarwe allergie wordt veroorzaakt door een antistofrespons tegen één of meer van de eiwitten in tarwe, met inbegrip van gluten, Gliadine en albumine globuline gevonden. Als je tarwe eet, activeert je lichaam een immuunrespons tegen de eiwitten, die tot het vrijkomen van histamine leidt. Naast tarwe eten, kan je ook een allergie wanneer je het inademt. Baker's astma is een andere gluten- of tarwe-allergie die wordt veroorzaakt door het inademen van tarwebloem in plaats van het eten. Tarwe allergie veroorzaakt milde tot ernstige reacties in je lichaam, zoals hijgen, huiduitslag, buikpijn, ademhalingsproblemen, zwelling van de mond, diarree en braken.

Coeliakie

Coeliakie is een aandoening van de gluten-gevoeligheid in plaats van een allergie. Nochtans, zelfs de kleinste hoeveelheid gluten consumeren kan veroorzaken buikpijn en schade aan het spijsverteringsstelsel. Uw dunne darm is bekleed met kleine projecties genaamd villi, die de voedingsstoffen uit voedsel in je lichaam absorberen, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. Hebt u coeliakie, kan de consumptie van gluten beschadigen en vernietigen de villi, wat resulteert in slechte of onvolledige absorptie van voedingsstoffen. Na verloop van tijd leidt dit tot ernstige ondervoeding en vertraagde groei en ontwikkeling. Hoewel de ziekte is gedacht om te draaien in gezinnen, er geen duidelijke oorzaak is vastgesteld.

Hoest

Hoewel hoest een zeldzame symptoom is, kan het optreden als u allergisch of gevoelig zijn voor gluten bent. Hoest kan worden geassocieerd met baker's astma en tarwe allergie, volgens Dr. Stephen Wangen, een erkende arts die is gespecialiseerd in spijsverteringsstoornissen en voedselallergieën. Als u lijdt aan chronische obstructieve longziekte, kan het verder verhogen uw risico van hoest tarwe allergie is gekoppeld. Coeliakie kan ook worden geassocieerd met chronische hoest en ontsteking van de luchtwegen, en het verwijderen van gluten uit de voeding kan verlichten de symptomen, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Thorax" in 2002.

Behandeling

Behandeling voor zowel tarwe allergie als coeliakie omvat alle bronnen van gluten verwijderen uit uw dieet, met inbegrip van rogge, gerst, tarwe en tarwe rassen zoals bulgur, durumtarwe, farro, graham meel, griesmeel en spelt. Tarwe is een gemeenschappelijk ingrediënt in pasta, brood, ontbijtgranen en gebak, maar het kan ook worden gevonden in specerijen, sojasaus, couscous, hotdogs, ijs, snoep en levensmiddelen met natuurlijke smaakstoffen en gemodificeerde levensmiddelen zetmeel. Lees alle nutriënten etiketten voorafgaand aan het kopen van levensmiddelen en Vermijd voedingsmiddelen die zijn niet duidelijk gemarkeerd als glutenvrij. Bij het koken of bakken, probeer vervangen door glutenvrije bloem voor bloem voor alle doeleinden in recepten. Andere glutenvrij koken substituten zijn maïs, maïsmeel, boekweit, quinoa, rijst, tapioca en aardappelen.


gerelateerde artikelen