Hoe om Water te zuiveren thuis

September 10

Een natuurramp laat uw huis zonder utilities, of oorlog verstoort je water lijnen een uitsplitsing van overheidsdiensten dwingt je in zelfredzaamheid, is de tijd van voorbereiding nu. Mensen lijden wereldwijd, wanneer de bronnen van steun die ze rekenen niet onverwacht. Want er is geen regering of de particuliere Agentschap staat ter voorkoming van verstoring van de diensten in extreme omstandigheden, is er een goede kans dat uw bron van gesteriliseerde drinkwater kan mislukken. Om deze reden is te weten hoe te zuiveren water thuis een essentiële overleven vaardigheid.

Stap 1

Het verzamelen van water uit de natuurlijke omgeving. Ten eerste verzamelen alle resterende bronnen van gesteriliseerd water. In het huis omvat dit smelten ijsblokjes, zuig Warmwatertoestellen, verzamelen van water uit de WC tanks en het gebruik van gebotteld water. (Referentie 1) Vergeet niet dat water gevonden in toilet kommen, wastafels en stationair waterslangen geen sanitair is. Volgende, scout voor externe bronnen van water. Mogelijke locaties omvatten wells, aquaducten, meren, vijvers en beekjes. Vermijd water dat is stagnerende, troebel of heeft een geur. Helder water, ontleend aan een lopende bron wordt beschouwd als beste.

Stap 2

Maak een eenvoudige reiniging filter als de enige beschikbare waterbron is verontreinigd met vuildeeltjes of ander vuil. Het vinden van een vat, emmer of trommel die ten minste 10 gallons zal houden. Boor een gat in het laagste punt van de kant van de container en cork het gat. Plaats een geperforeerde bodem false binnen de container verscheidene duim boven de werkelijke bodem. Dekking van de geperforeerde bodem met doek, ervoor te zorgen het strekt zich uit over de hele ruimte. Bedekken de doek met een paar duim van fijn grind. Vul de container met drie lagen van houtskool en schone, witte zand, afwisselend houtskool en zand. Boven de lagen van houtskool en zand met een ander laagje fijn grind. Invoegen van een geperforeerde top verscheidene duim onder de bovenste rand van de container. Het vervuilde water giet in het filter en verwijderen van de kurk aan de onderkant te ontvangen van het gefilterde water. Blijven filtering van het water tot het is duidelijk. Activated charcoal helpt bij het verwijderen van bestrijdingsmiddelen, benzeen, sommige metalen en radon. De lagen van houtskool en zand vervangen wanneer het filter inefficiënt wordt. (Referentie 2)

Stap 3

Kook het gefilterde water. Hoewel gefilterde water kristalheldere zijn kan, kan het nog steeds virussen bevatten, microscopische parasieten zoals Giardia lamblia en Cryptosporidium en bacteriën zoals Escherichia coli, Campylobacter en Shigella. Koken is een zeer effectieve methode om water te zuiveren, omdat het doodt deze ziekteverwekkende micro-organismen. Een oven of magnetron is de eenvoudigste manier om het kook water hebt u elektriciteit. Moet elektriciteit niet beschikbaar zijn, bouwen een frame die in het bezit van een blad van metaal boven een open vuur. Het metaal zal fungeren als een kookplaat op die plaatsen uw pot of ketel. Deze plaat zullen ook fungeren als een bakplaat voor het koken van voedsel. Voeg zout te verminderen van het water het kookpunt en het proces te versnellen. Breng het water aan een rollende kook gedurende ten minste één minuut en laat het water om af te koelen. Het gezuiverde water worden opgeslagen in schone, verzegelde containers.

Stap 4

Toepassing van chloor bleekmiddel wanneer kokend water onpraktisch of onmogelijk is is. Hoewel niet zo effectief als koken, biedt chemische behandeling bescherming tegen vele schadelijke micro-organismen. De bescherming tegen Giardia en Cryptosporidium is echter beperkt. Niet-chloor huishoudelijk bleekmiddel zal niet het zuiveren van water. Controleren van het bleekmiddel label voor haar chloorgehalte. Als de inhoud 1 procent is, 40 druppels van toepassing op elke gallon van onbehandeld water. Als de inhoud 4 tot en met 6 procent is, toepassing 8 druppels per gallon. Als de inhoud 7 tot 10 procent is, toepassing 4 druppels per gallon. Laat het water staan, bedekt, voor ten minste 30 minuten vóór consumptie. Water dat is gefilterd en gekookt moet ook chemisch behandeld worden als u van plan bent om op te slaan het voor langere tijd.

Stap 5

Gebruik een alternatieve bron van zuivering. Als u geen chloor bleekmiddel hebt en kan niet kook het water, vind een EHBO-kit met iodine druppels. 2 druppels gebruiken voor elke kwart van het water. Stijgen dit tot 10 druppels als het water troebel is. Soortgelijke reiniging chemicaliën zijn gevonden op de meeste drugs- en sportieve goederen winkels. Het gaat hierbij om granulaire calcium hypochloriet, chloortabletten, jodiumtabletten en kaliumpermanganaat. Volg de instructies van de fabrikant van de alle bij het gebruik van deze producten.

Waarschuwingen

 • Leg nooit behandelde water in recipiënten die worden gebruikt voor het verzamelen van onbehandeld water.
 • Nooit gezuiverde water te drinken uit vervuilde containers.
 • Altijd zuiveren de toppen en de draden van de recipiënten die worden gebruikt voor het opslaan van gezuiverd water.

Tips

 • Toevoegen ter verbetering van de smaak van chemisch behandeld water, zout, suiker of smaak drinken mix.

Wat die u nodig hebt

 • Opslag containers
 • Vat, trommel of emmer
 • Fijn grind
 • Schoon wit zand
 • Houtskool
 • Pot of ketel
 • Chloor bleekmiddel
 • Pipet

gerelateerde artikelen