De bijwerkingen van kunstmatige voedselkleuring

October 9

De bijwerkingen van kunstmatige voedselkleuring

Kunstmatige voedselkleuring maakt uw voedsel meer aantrekkelijk en wenselijk. Terwijl de veiligheid van deze kleurstoffen heeft betwist, de Amerikaanse Food en Drug Administration onderhoudt dat het kunstmatige voedsel kleuren momenteel toegestane voor gebruik voldoen aan de strenge veiligheidseisen. Consument advocacy groepen en recent wetenschappelijk onderzoek, echter hebben deze kleurstoffen voedsel aan gekoppeld een aantal potentiële gezondheidsproblemen, vooral bepaalde soorten kanker bij dieren en aandacht-tekort stoornis en hyperactiviteit bij kinderen.

Beperkende veiligheidsmaatregelen en zeldzame allergische reacties

Volgens «««FoodSafety.gov, de FDA gebruikt de beste wetenschap beschikbaar om te bepalen of additieven voor levensmiddelen veilig zijn. Wanneer het kunstmatige voedsel kleuren zijn goedgekeurd voor gebruik, een aantal beperkingen zijn opgegeven, met inbegrip van de soorten levensmiddelen die ze kunnen worden gebruikt in, de maximumbedragen waarin ze kunnen worden gebruikt en hoe de kleurstoffen op Voedseletiketten moeten worden geïdentificeerd. Bovendien zijn alle goedgekeurde voedsel kleuren onderworpen aan de gang zijnde herziening, zoals testmethodes verder te verbeteren. FoodSafety.gov er rekening mee dat terwijl het is zeldzaam, sommige mensen allergische reacties op bepaalde levensmiddelen kleuren kunnen hebben. Als voorbeeld, de FDA gevonden dat ongeveer 1 in 10.000 mensen netelroos en jeuk na het nuttigen van de kunstmatige voedsel kleuren geel No. 5--een kleuring op grote schaal gebruikt in dranken, desserten, snoep en andere producten konden ervaren.

Verwijzigingen voor kanker

Volgens de consument advocacy Groepscenter voor de wetenschap in het algemeen belang presenteren kunstmatige voedselkleuring en voedsel kleurstoffen veel risico's voor de consument. Een rapport gepubliceerd door het centrum stelt vast dat veel gebruikte kunstmatige voedsel kleuren hebben gevonden om schade te veroorzaken aan DNA of genotoxiciteit, in meer studies dan ze bleken te zijn veilig. Maar het onderzoek naar kunstmatige voedselkleuring is beperkt tot dierlijke studies, met inbegrip van muizen en ratten. Terwijl tumoren van de blaas en andere vormen van kanker zijn gekoppeld aan bepaalde kunstmatige kleuren in deze studies, hebben geen menselijke proeven banden tussen kanker en de kleurstoffen gevonden bij de mens. Het centrum concludeert nog ze zijn gevaarlijk voor de consumenten en veel grote fabrikanten om te stoppen met het gebruik ervan heeft verzocht.

Het kunstmatige voedsel kleuren-ADHD-Link

Een 2012 papier gepubliceerd in "Neurotherapeutics" onderzocht het controversiële onderwerp van kunstmatige voedselkleuring en hyperactiviteit bij kinderen. Het artikel merkt een 2011 FDA Raadgevend Comité bijeengeroepen met het oog op de beoordeling van bewijsmateriaal betreffende de kleuren effecten op ADHD bij kinderen. De auteurs er rekening mee dat terwijl kunstmatige voedsel kleuren niet een belangrijke oorzaak van ADHD zijn, ze lijken te beïnvloeden beide kinderen met en zonder ADHD. Een papier van de 2009 gepubliceerd in "International Prescrire" opgemerkt dat een meta-analyse van 15 dubbelblinde klinische proeven vonden dat kunstmatige voedselkleuring hyperactief gedrag in al hyperactieve kinderen verhoogde. Het papier wordt geconcludeerd dat het beste voor kinderen is om te voorkomen dat kunstmatige voedsel kleuren.

De FDA zegt dat je veilig bent

Volgens de FDA zijn de studies waaruit blijkt van banden tussen kunstmatige voedselkleuring en ADHD bij kinderen inconsistent, onduidelijk of moeilijk te evalueren als gevolg van slechte studie ontwerp. De FDA stelt ook vast dat elke kleur additieven die zijn gekoppeld aan kanker, dieren of mensen, zijn verboden voor gebruik in de Verenigde Staten. Daarom, volgens de FDA, alle kunstmatige voedselkleuring, die momenteel worden gebruikt in de natie zijn geëvalueerd voor veiligheid met behulp van de beste wetenschappelijk onderzoek en blijkt niet te zijn van kanker-veroorzakende in hetzij de dieren en de mens.


gerelateerde artikelen