Prenatale oefeningen tijdens de zwangerschap

April 22

Prenatale oefeningen tijdens de zwangerschap

Oefening tijdens de zwangerschap heeft voordelen, niet alleen voor aanstaande moeders, maar ook voor hun groeiende baby's. Sutter gezondheid zegt dat prenatale oefening kan verlichten van rugpijn, vrouwen klaar voor arbeid krijgen door verbetering van de spierkracht en flexibiliteit, en verbetering van de energie niveaus. Zwangere vrouwen zijn in staat om uit te oefenen gedurende hun zwangerschap zo lang als ze met hun arts praten over wat de activiteiten zijn geschikt en neem de juiste voorzorgsmaatregelen.

Voet en enkel oefeningen

Naarmate de zwangerschap vordert, verhoogde vloeistof druk kan uitoefenen op de voeten en enkels, waardoor ze zwellen en worden ongemakkelijk. Enkele eenvoudige oefeningen zijn genoeg te krijgen van het verkeer die stroomt om te verlichten die ongemak en verminderen de belasting voor het hart en de aderen. De noordelijke gezondheids- en sociale zorg vertrouwen raadt twee oefeningen die kunnen helpen. Buig je enkels in een en neergaande beweging flex en bewegen je voeten in een cirkelvormige richting te werken je enkels. Beide oefeningen zal bijdragen tot het verminderen van de ophoping van vocht rond de enkels. Voer deze 10 keer per dag voor de beste resultaten.

Vrijstelling voor rugpijn

Pijn in de onderrug kan beginnen zelfs vroeg in de zwangerschap, maar het kan erger zijn als de baby groeit en druk op de rug zet. Onderhouden goede houding kan helpen verlichten van rugpijn, als kan uitvoeren van oefeningen die gericht zijn op de rug. Een manier om de versterking van de rugspieren is slag op handen en knieën en de buik te trekken richting de wervelkolom, gericht op de navel. Houd de positie voor drie tot vier seconden en release. Voor een geavanceerdere versie van de oefening, kunnen vrouwen hun billen scherpen als ze hun buik trekken in, terwijl de achterkant in een bult op te heffen en het tegoed in de staart van de wervelkolom.

Algemene conditie

Voor algemene geschiktheid, kunnen vrouwen over het algemeen doen de oefeningen die zij gewend waren te doen voordat ze zwanger is, met inbegrip van hardlopen en gewichtheffen. De American Academy of Pediatrics zegt dat wandelen, yoga, Pilates en zwemmen allemaal goede keuzes worden kunnen. De AAP zegt dat vrouwen die waren niet gewend om te oefenen voordat zwangerschap moet traag, met zo weinig als vijf tot 10 minuten lichaamsbeweging per dag om te starten. Sutter gezondheid beveelt aan low-impact uitoefenen ten minste drie keer een week, evenals dagelijkse uitrekken.

Oefeningen om te voorkomen dat

De AAP zegt dat zwangere vrouwen moeten voorkomen dat alle oefeningen die bevatten springen of jarring bewegingen; het gaat hierbij om sporten zoals volleybal of hoge impact aerobics. Activiteiten waarvoor hoge impact stuiteren of die het potentieel te poseren voor falls of buik letsel moet ook worden vermeden--denk dat paard Paardrijden, Skiën, fietsen en contact sporten zoals voetbal. Zwangere vrouwen moeten ook vermijden dat oefeningen die verlangen dat zij hun adem in te houden. Veel meer voorzorgsmaatregelen kunnen nodig zijn voor prenatale oefening, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de vrouw, dus het is absoluut noodzakelijk voor elke vrouw die een voorgestelde oefening plan te bespreken met haar arts voordat u begint.


gerelateerde artikelen