Dosering voor Agnus Castus

July 2

Dosering voor Agnus Castus

Agnus castus, ook bekend als vitex of chasteberry, is gebruikt voor duizenden jaren voor allerlei vrouwelijke kwesties zoals fibrocystische borsten, premenstrueel syndroom en onvruchtbaarheid. Vrouwen kunnen gebruiken voor een specifiek doel of ter bevordering van algemene hormonale evenwicht. Volgens het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde, bewijs bestaat dat enkele van deze voordelen ondersteunt, maar gemengde resultaten, slechte ontwerp van sommige studies en gebrek aan betrouwbare informatie maken het moeilijk om duidelijke conclusies te trekken. Sommige suppletie richtsnoeren zijn vastgesteld, maar moet u overleggen met een arts goed geïnformeerd over kruidengeneeskunde voor meer informatie over de juiste dosering voor uw conditie en andere aspecten van veilig gebruik.

Voorgestelde dosering

Als het gaat om kruidengeneesmiddelen, kunnen voorgestelde doseringen variëren afhankelijk van of u de toeslag voor algemene ondersteuning van een specifieke orgel, de functie of het proces of om een bepaalde gezondheids-zorg nemen. ««Drugs.com, Special offer een website die compileert gezondheidsinformatie uit verschillende medische databases, merkt op dat een dagelijkse dosis van gedroogde extract kan bestaan uit 30 tot 40 mg dagelijks. De Universiteit van Pittsburgh Medical Center meldt dat een typische dosis van droge chasteberry bestaat meestal uit 20 mg, één tot drie keer per dag genomen. De Universiteit van Maryland Medical Center, raadt echter aan 400 mg per dag voor de behandeling van premenstrueel syndroom, gebaseerd op onderzoek. Geen vast-in-steen-richtlijnen zijn vastgesteld voor het gebruik van deze aanvulling, onderstrepen het belang van professionele begeleiding.

Hormonale effecten

Vanwege de potentiële effect op de hormonen, zou kunnen gebruik problematisch in bepaalde gevallen blijken. Met behulp van agnus kunnen castus op hetzelfde moment als de pil of andere hormonale anticonceptiva verminderen hun doeltreffendheid. Als u momenteel lijden of een geschiedenis, of een verhoogd risico van oestrogeen-afhankelijke stoornissen zoals borstkanker hebben, moet u chasteberry met de nodige voorzichtigheid. Gebruik geen als zwangere of borstvoeding geven. Terwijl chasteberry een geschiedenis van gebruik heeft voor het aanpakken van hormonale problemen die tot onvruchtbaarheid bijdragen kunnen, moet u pas kruiden die invloed hebben op je hormonen onder toezicht van een arts, als oneigenlijk gebruik kan alleen uw problemen verergeren in plaats van corrigeren.

Bijwerkingen

UPMC merkt op een lange geschiedenis van gebruik in Duitsland en een gebrek aan rapporten waarin significante nadelige gevolgen heeft. Mogelijke bijwerkingen zijn huiduitslag, jeuk, acne, maagklachten en hoofdpijn.

Interacties van medicatie

Naast een mogelijke wisselwerking met hormonale geboortebeperking pillen, agnus castus kan potentieel interactie met andere medicijnen, en als u om het even welk van hen te nemen, met behulp van dit kruid problematisch zou kunnen blijken. Zij omvatten de medicijnen die invloed hebben op de productie van dopamine in de hersenen. Het kan ook interactie met alle medicijnen gebruikt om problemen te verhelpen in de hypofyse.


gerelateerde artikelen