Anti-artritis dieet

May 24

Volgens het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM) wenden veel artritis patiënten aan gespecialiseerde diëten voor verlichting van pijn, stijfheid en ontsteking veroorzaakt door dit veel voorkomende aandoening. Een effectieve anti-artritis dieet moet aanpakken van iemands totale voedingsbehoeften terwijl het elimineren van inflammatoire en hoge-purine voedingsmiddelen; Bovendien moeten de artritis patiënten eet een verscheidenheid van ontsteking te bestrijden voedingsmiddelen zoals olijfolie, vis en vers fruit. Wanneer geschikt gebruikt, kunnen via de voeding wijzigingen in de buurt van-volledige verlichting van de symptomen van jicht, reumatoïde artritis en artrose.

Het belang van gezonde vetten

De Amerikaanse National Institutes of Health er rekening mee dat verschillende goed ontworpen studies hebben aangetoond dat de omega-3 vetzuren Docosahexaeenzuur (DHA) en Eicosapentaeenzuur (EPA) de symptomen van reumatoïde artritis verminderen kunnen; deze verbindingen ook handelen in synergie met gemeenschappelijke farmaceutische behandelingen voor artritis. Hoewel DHA en EPA zijn gevonden voornamelijk in vis, hun chemische neef alpha-linolzuur (ALA) treedt op in diverse plantaardige oliën zoals olijf- en vlas. NCCAM stelt dat omega-3 vetzuren leiden de productie van anti-inflammatoire stoffen in het lichaam tot kan. Mensen met artritis moet het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn in deze pijnstillende stoffen; verschillende uitstekende bronnen omvatten Alaska zalm, koolzaadolie, sojaolie en walnoten.

Anti-inflammatoire vruchten

Fruit en groenten zijn een essentieel onderdeel van een gezond dieet; Dit geldt met name voor mensen met een reumatische aandoening. In mei 2004 publiceerde de United States Department of Agriculture een rapport waaruit blijkt dat de anti-oxyderende stoffen in kersen symptomen die gepaard gaan met artritis kunnen verminderen. Soortgelijke anti-inflammatoire stoffen zijn gevonden in andere blauw-rood voedsel, met inbegrip van framboos, blackberry, aardbei, Vlierbes, bosbes, cranberry en granaatappel. Naast een gerichte artritis-gerelateerde ontsteking, kunnen deze verbindingen bijdragen tot het elimineren van urinezuur in de bloedbaan, de onderliggende oorzaak van jicht. Voedingsmiddelen die rijk zijn in de protease Enzymen papaïne en bromelaïne (gevonden in papaja en ananas, respectievelijk) kan ook het verlichten van symptomen van de ontsteking.

Voedsel om te vermijden

Jicht patiënten moeten voorkomen dat levensmiddelen hoog gehalte aan purines, zoals orgaanvlees, spek, schaaldieren, lunch vlees en alcohol. Volgens het NCCAM vermijden sommige artritis patiënten dierlijke producten totaal. Naast bevat purines, bevat dierlijke vetten verbindingen die tot ontsteking bijdragen kunnen. In theorie kan een vegetarische, pescetarian of verminderd-vlees dieet verminderen enkele van de symptomen van artritis. Bovendien, artritis patiënten moeten voorkomen dat grote hoeveelheden maïsolie of zonnebloemolie. Deze vetzuren die een belemmering vormen voor de metabolische activiteiten van ontstekingsremmende omega-3 vetten; Bovendien kunnen zij leiden tot een ontsteking of auto-immune reactie in het lichaam. NCCAM meldt dat sommige artritis patiënten ook theoretische irriterende stoffen zoals cafeïne, zure voedingsmiddelen, zuivel, aardappels en tomaten vermijden.

Misvattingen

Terwijl sommige voedingsdeskundigen en auteurs tout anti-artritis diëten als "kuren", artritis patiënten opgemerkt dat er geen permanente genezing voor enige vorm van artritis is. De positieve voordelen van anti-artritis diëten verdrijven nadat de persoon stopt vast te houden aan het regime. Bovendien, terwijl het erkennen dat een gezonde voeding essentieel voor iedereen met een chronische aandoening is, staat NCCAM er is geen gedocumenteerde, overtuigend bewijs ter ondersteuning van het gebruik van een specifiek dieet als een behandeling voor artritis.

Overwegingen

Diëten die minder vlees, gezonder vetten en meer groenten en fruit bevatten zijn inherent voordelig. Echter kan radicaal beperkende diëten artritis patiënten te verliezen van belangrijke voedingselementen; NCCAM suggereert dat alle patiënten belangrijke dieet wijzigingen met een professionele licentie bespreken. Omdat anti-artritis diëten minder calorieën dan conventionele diëten bevatten kunnen, gebruik ze met voorzichtigheid als u een geschiedenis van ondervoeding of een eetstoornis hebt.


gerelateerde artikelen