Natriumnitraat P.a. Vs. natriumnitriet

November 19

Natriumnitraat P.a. Vs. natriumnitriet

Natriumnitraat p.a. en natriumnitriet zijn twee voedsel conserveringsmiddelen met zeer vergelijkbare chemische formules, maar verschillende eigenschappen in het lichaam. Natriumnitraat p.a., met de formule NaNO3, helpt voorkomen dat bacteriële kolonisatie van voedingsmiddelen. Natriumnitriet, met als brutoformule NaNO2, is een sterke oxidator gebruikt als een conserveermiddel vlees. De twee verbindingen hebben verschillende toepassingen buiten eten.

Natrium nitriet chemie

Volgens de "CRC handboek van chemie en fysica," is natriumnitriet een stevige witte zout dat bij hoge temperatuur ontleedt. Het is een krachtige oxidator, wat betekent dat het elektronen uit andere chemicaliën duren kan. Omdat de chemische bindingen zijn gemaakt van elektronen, veroorzaakt een chemische stof vaak oxiderende reageren, uit elkaar vallen, of opnieuw rangschikt. Dit is de basis voor de natriumnitriet hulpprogramma als conserveermiddel--oxideert het moleculen van het leven in bacteriën, die verhindert dat de bacteriën koloniseren van voedsel.

Natriumnitraat P.a. chemie

De "CRC handboek van chemie en fysica" verklaart dat natriumnitraat p.a. is ook een wit kristallijn poeder, maar dat er meer warmte stabiel dan natriumnitriet. Het is een oxidator zoals natriumnitriet, en als het oxideert een chemische stof, is een van de producten van de reactie natriumnitriet. Als zodanig komt toe te voegen natriumnitraat p.a. aan levensmiddelen neer op het toevoegen van natriumnitriet, vooral omdat de darm voorwaarden voor omzetting van nitraat in nitriet schept.

Gebruik

Afgezien van fungeert als een conserveermiddel voedsel, heeft natriumnitraat p.a. nut in verschillende andere toepassingen. Het heet "salpeter" meer in het algemeen, en is een van de belangrijkste ingrediënten in kruit en explosieven. Nitraat zouten hebben ook toepassingen als chemische meststoffen, want zij bronnen van stikstof tot het kweken van planten. Industrieel, wordt gebruikt voor het maken van salpeterzuur, Drs. Penny Le Couteur en Jay Burreson verklaren in hun boek "Napoleons Buttons".

Overwegingen

Een van de problemen verbonden met nitriet zouten-- en nitraat zouten, aangezien ze zijn omgezet in nitriet zouten--in voedsel is derhalve dat de nitraat-zouten kunnen reageren op formulier-verbindingen genoemd nitrosaminen, die kankerverwekkend zijn. Nitrosaminen formulier wanneer nitrieten reageren met andere stikstof bevattende verbindingen genoemd secundaire amines, die de belangrijkste bestanddelen van eiwitten. Aangezien nitrieten vaakst als vlees conserveringsmiddelen optreden, betekent dit dat nitriet-genezen vlees de benodigde ingrediënten voor de productie van nitrosamine bevat.

Deskundige inzicht

In het algemeen, heeft de American Medical Association gevonden dat de concentraties van nitrieten in normale hoeveelheden van geconserveerd vlees niet voldoende om kanker te veroorzaken. Echter, zij ook melden dat nitrieten tot vorming van hemoglobine gemodificeerde eiwitten leiden, waar hemoglobine is de structuur in rode bloedcellen die zuurstof naar de weefsels draagt. Wanneer nitrieten hemoglobine wijzigen, produceren ze methemoglobine, die niet in staat om zuurstof transporteren is. Dit kan leiden tot cellulaire zuurstof tekortkomingen.


gerelateerde artikelen