De soorten therapie voor een hernia

July 12

De soorten therapie voor een hernia

Een hernia of afgehaalde schijf kunnen een pijnlijk en slopende letsel waarin het binnenste gedeelte van een wervel disc steekt door een kleine opening in de schijf en persen op spinale zenuwen. De wervelkolom bestaat uit meerdere gestapeld, harde botten wervels die zijn gescheiden en opgevangen door zachte Vertebrale schijven genoemd. Deze schijven kunnen ontaarden als onderdeel van het verouderingsproces of gewond raken door onjuiste heffen of buitensporige lichaamsgewicht, wat resulteert in een hernia. Symptomen zijn meestal pijn, zwakte en gevoelloosheid in de bovenste of onderste rug, armen en benen, nek of billen. Herstel duurt, maar een scala aan therapeutische opties zijn beschikbaar voor de pijn verlichten, versnellen het genezingsproces en voorkomen toekomstige schade.

Medicatie

Farmacologische therapie voor een hernia is gericht op vermindering van pijn en/of ontsteking via over-the-counter (OTC) of recept medicijnen. Ibuprofen of paracetamol zijn vaak aanbevolen om milde pijn geassocieerd met een hernia, echter verdovende middelen kunnen worden voorgeschreven voor meer ernstige pijn, volgens MayoClinic.com. Een ander behandelingsoptie voor hevige pijn en verzwakking omvatten injecties cortison-achtige medicijnen in het spinale gebied rond de hernia. Spierverslappers worden ook voorgeschreven voor personen met rug krampen, een gemeenschappelijk symptoom vanwege de compressie van de zenuw.

Fysiotherapie

Een fysieke therapie programma is gemeenschappelijk voor personen met een hernia en behandeling is onderverdeeld in twee categorieën, passieve en actieve, volgens SpineUniverse.com. Passieve behandeling is ontworpen om de pijn te verlichten en genezing tijd met massages, warme en koude therapie en elektrische zenuwstimulatie verminderen. Actieve therapie begint meestal wanneer een individu geneest en de kracht voor meer fysieke oefeningen heeft. Het doel van actieve therapie is om versterking van de kern van het lichaam door middel van krachttraining evenals het verbeteren van de houding, de flexibiliteit en de gezamenlijke beweging.

Oefening

Net als bij fysiotherapie, is oefening een belangrijk onderdeel van hernia therapie, met name voor de lange termijn. Versterking van de lagere rug en core spieren, of buikspieren, verlicht de druk op de wervelkolom te voorkomen terugkerende rugklachten, volgens SpineUniverse.com. Krachttraining hoeft niet te betekenen raken van vrije gewichten als de sportschool, zoals yoga en Pilatesoefeningen zijn populaire manieren om te verbeteren kracht samen met flexibiliteit. Een gezonde voeding en aërobe lichaamsbeweging, zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen, zijn ook belangrijke onderdelen voor hernia-therapie, met name voor zware of zwaarlijvige individuen, zoals extra gewicht zet toegevoegd spanning op de achterkant. Individuen moeten spreken met een arts om te bepalen of het veilig is om te beginnen met een oefenprogramma.

Chirurgie

Chirurgische therapie is over het algemeen een laatste redmiddel voor een hernia Wanneer eerdere behandelingen falen of de hernia drukt op een zenuw waardoor aanzienlijk verlies van functie. Behandelingsopties kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en de locatie van de hernia, maar betrekken van verwijdering van het uitpuilende deel alleen of verwijderen van de aangetaste disc voltooien. In het laatste geval de verwijderde schijf kan worden vervangen met een kunstmatige implantaat of gesmolten metalen stukken waarmee ondersteuning en mobiliteit langs de wervelkolom, volgens MayoClinic.com.


gerelateerde artikelen