Hoe maak je een ochtend Wake Up Routine voor peuters

July 3

Hoe maak je een ochtend Wake Up Routine voor peuters

Driftbuien, meltdowns en puinhoop alle voor uw eerste kopje koffie's ochtends met peuters een uitdaging kunnen maken. Als chaos in uw huishouden heerst, misschien is het tijd om een eenvoudige routine. De meeste jonge kinderen gedijen op een schema en kan je dat een ordelijke ochtend routine uw peuter van stemming aanzienlijk fleuren zal. De avond tevoren bereiden zo veel mogelijk zodat minder hebt u te proppen in de eerste uren van de dag.

Stap 1

Een nachtelijke routine eerst tot stand brengen. Beginnen met een vroege familiediner, gevolgd door een bad en een verhaal. Houd de TV uit, zoals het uw kleintje overstimulate zal. Dim de lichten, zingen een liedje voor je peuter en plooi hem in bed. Als u dezelfde routine elke nacht volgen, vindt u dat voor het slapen gaan minder van een gevecht is en je kind zal wakker fris en vrolijk in de ochtend.

Stap 2

Bereiden van tevoren. Als u eenmaal uw peuter verscholen in bed, pak zijn lunch voor kinderdagverblijf, organiseren zijn rugzak en lay-out zijn kleren en schoenen. Voorbereiden op je dag, ook. Laden van de auto en ervoor te zorgen dat uw sleutels, de werkmap en de portemonnee zijn gemakkelijk bereikbaar. Weten precies waar alles is, bespaart een heleboel ochtend klauteren.

Stap 3

Uw peuter zachtjes wakker. Ga naar zijn kamer en de gordijnen open. Helpen hem om zijn ogen open met een nummer, zoals "You Are My Sunshine." Zorg ervoor u budget genoeg tijd voor knuffels, kussen en snuggles. Je peuter zal worden gelukkiger als hij heeft tijd om te verlichten in de dag in plaats van in een haast.

Stap 4

Geef uw kind kind sommige onafhankelijkheid. Peuters houden van autonomie--een belangrijke fase van ontwikkeling die vaak frustratie en rotzooi voor pappa en mamma betekent. Stimuleren van uw peuter onafhankelijkheid door het geven van hem de keuze tussen twee outfits--niet zijn hele garderobe. Zet een kom yoghurt op tafel en laat hem om te kiezen welk type van fruit hij zal toevoegen als de topping.

Stap 5

Ontwerp van een eenvoudige ochtend checklist voor uw peuter en post-it op de koelkast. Hebben uw peuter markeren taken die hij wordt bereikt. Bijvoorbeeld, misschien een oudere peuter wel verantwoordelijk voor zijn tanden poetsen en zet op zijn schoenen en sokken. Een lijst zal helpen om uw peuter op taak.

Stap 6

Een gezond ontbijt geserveerd. Lay-out een simpel, voedzaam ontbijtbuffet van peuter-vriendelijke producten zoals yoghurt, muesli, fruit, kaas, hardgekookte eieren of pindakaas op volkoren toast.

Tips

  • Uw peuter kan genieten van een donut op de vlucht, maar het gehalte hoog geraffineerde suiker zal leiden tot een crash van de bloedsuikerspiegel en een nors kind in zeer korte orde.

gerelateerde artikelen