Chia zaden voor gezonde cholesterolniveaus

December 9

Hoge niveaus van totale low-density lipoprotein (LDL) cholesterol in uw bloed kunnen verhogen het risico voor hart-en vaatziekten, maar kunt u mogelijk te handhaven of te bereiken gezond nummers door het wijzigen van uw dieet. Deel van de voedingsstoffen in chia zaden uw cholesterol kan verlagen, en ze zijn het meest effectief als onderdeel van een algehele uitgebalanceerd dieet. Praat met uw arts over extra stappen die u kunt ondernemen om uw cholesterol te verlagen.

Chia zaad achtergrond

Chia zaden komen van de chia-plant, die ook bekend staat als Salvia columbariae Benth, volgens het ministerie van landbouw. Ze zijn inheems in de zuidwestelijke Verenigde Staten en de kust van Californië en momenteel groeien in delen van Nevada, Californië, Arizona, Utah en New Mexico. Indianen aan de Pacifische kust hebben in het verleden gebruikt chia voor gastronomische en medicinale doeleinden, en de zaden bieden eiwit en calcium. Na het roosteren van chia zaden, kunt u opeten plan, voeg ze toe aan de havermoutpap of soep of meng ze met dranken te dikken hen.

Dieet overzicht

Verzadigd vet, volgens de 2010 dieet richtlijnen van het Amerikaanse departement van Health and Human Services aan lagere uw cholesterol, chia zaden eten als onderdeel van een dieet die niet meer dan 10% van de caloriëen van cholesterol-verhogen krijgt. Aangezien vet 9 calorieën per gram heeft betekent dit beperken uw verzadigd vet inname tot niet meer dan 22 g per dag op een 2000 calorieën dieet. Een ounce van chia zaden heeft slechts 0,9 g verzadigd vet. Dieet cholesterol kan verhogen uw LDL-cholesterol, en chia zaden zijn cholesterol-vrij.

Voedingsvezels

Elke ounce van chia zaden biedt 10.7 g voedingsvezels. Voedingsvezels komt uit de delen van plantaardig voedsel dat je lichaam niet kan verteren, en verlaagt het gehalte aan totaal en LDL-cholesterol in uw bloed, volgens het Linus Pauling Instituut micronutriënt Information Center. Een gezond dieet bevat ten minste 14 g voedingsvezels per 1000 calorieën dat je eet, maar de typische Amerikaanse dieet minder dan de helft van dat bedrag, volgens de richtlijnen van het dieet 2010 bevat.

Omega-3 vetzuren

Een ounce van chia zaden levert bijna 5 g van alpha-linoleenzuur, en alpha-linoleenzuur is een essentiële omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn vetzuren hart-gezond, en ze kunnen lager uw cholesterolniveaus van totale, volgens de Universiteit van Maryland. Walnoten, lijnzaad en canola olie zijn van andere bronnen van alpha-linoleenzuur, en vette vis en schaal-en schelpdieren bieden andere omega-3 vetzuren Docosahexaeenzuur (DHA) en Eicosapentaeenzuur, volgens het Linus Pauling Instituut micronutriënt Information Center. De dagelijkse waarde voor alpha-linoleenzuur is ten minste 1.1 tot 1.6 g per dag, volgens de richtlijnen van het dieet 2010.

Andere informatie

Obesitas verhoogt uw cholesterolniveaus, dus eet chia zaden alleen met mate te voorkomen van ongewenste gewichtstoename, omdat elke ounce 139 calorieën biedt. Sommige manieren om hen in een nutriënt-dichte dieet zijn als toppings voor smoothies, yoghurt of granen. Vele factoren beïnvloeden uw cholesterolgehalte en het risico voor hart-en vaatziekten en chia zaden eten als onderdeel van een gezond dieet wellicht niet genoeg om uw cholesterol te verlagen. Blijven volgen van het medisch advies van uw arts voor gezond blijven.


gerelateerde artikelen